Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Sestdien, 21. maijā, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Sarkanā Krusta medicīnas koledžas topošie veselības sporta, veselības aprūpes, medicīnas un zobārstniecības speciālisti zināšanu festivālā Helsus Jelgavā, Pasta salā, iepazīstinās apmeklētājus ar veselīga dzīvesveida principiem, kā arī ar iespējām rūpēties par savu veselību vingrojot, pareizi ēdot un regulāri veicot veselības pārbaudes.

RSU rektors prof. Jānis Gardovskis uzsver, ka svarīgs Rīgas Stradiņa universitātes uzdevums ir ne vien sniegt kvalitatīvu izglītību, bet arī veicināt sabiedrības izpratni par veselīga dzīvesveida nozīmi un iespējām ikvienam rūpēties par savu veselību.

RSU veselības sporta studenti aicinās apmeklētājus veikt dažādus fiziskus vingrinājumus, piedalīties stafetēs un izturības skrējienā, stiprinot ķermeņa lokanību, izturību un veiklību. Festivāla apmeklētājiem visas dienas garumā būs iespēja saņemt no RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studentiem ieteikumus par veselīgu uzturu, kā arī izmērīt asinsspiedienu un skābekļa daudzumu asinīs, noteikt ķermeņa masas indeksu un muskuļu, kaulu, tauku un ūdens proporcijas ķermenī ar bioimpedances metodi. RSU topošie zobārsti stāstīs un rādīs apmeklētājiem, kā, pareizi un regulāri tīrot zobus, ir iespējams rūpēties par zobu veselību.

Treniņus vadīs RSU pirmā līmeņa profesionālās studiju programmas Veselības sporta speciālists studenti, kas apvienojušies biedrībā IBI Fitness Latvia. Veselības pārbaudes un konsultācijas sniegs RSU otrā līmeņa profesionālās studiju programmas Zobārstniecība un RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studenti.

Papildu informācijai: