Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

RSU Izdevniecības un poligrāfijas daļa laidusi klajā Ludmilas Zinčenko, Muzas Kirjušinas un Angelikas Krūmiņas grāmatu "Medicīniskā parazitoloģija".

Grāmatā sniegts pārskats par vispārīgo parazitoloģiju, ieskats parazitoloģijas vēsturē, atspoguļota parazītu ģeogrāfiskā izplatība un lokalizācija saimnieka organismā, parazītu morfoloģiski fizioloģiskais raksturojums, attīstības cikli, epidemioloģija, kā arī īss patoģenēzes un klīnisko norišu izklāsts, parazitožu terapijas principi un attiecīgi sabiedrības individuālās un vispārējās veselības profilakses pasākumi.

Grāmatu vizuāli bagātina attēli un autoru modelētas parazītu attīstības cikla shēmas. Monogrāfija noderēs gan medicīnas un bioloģijas studentiem līdzdiploma studijās, gan arī tālākizglītības kursu klausītājiem, parazitologiem, epidemiologiem un citiem speciālistiem.

Medicīnas zinātņu doktore L. Zinčenko ir ilggadēja (1976–2014) RSU Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras docētāja un asociētā profesore, bioloģijas zinātņu doktore M. Kirjušina ir Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta vadošā pētniece, Parazitoloģijas un histoloģijas laboratorijas vadītāja, bet A. Krūmiņa – RSU Infektoloģijas un dermatoloģijas katedras asociētā profesore, hepatoloģe un infektoloģe, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas viespētniece un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" vadošā pētniece infektoloģijā.

Grāmatas redaktori ir Aija Lapsa, Inga Lievīte, Linda Pētersone. Tehniskā redaktore – Ilze Reitere. Maketētāja – Ilze Stikāne. Vāka dizaina autors – Mikus Čavarts.

Grāmatas atvēršana notiks RSU Senāta zālē (Dzirciema ielā 16) ceturtdien, 11. februārī, pulksten 15.30.

Papildu informācijai: