Pārlekt uz galveno saturu
Konferences, semināri
Pētniecība
Studentiem
Ziņas

2. un 3. jūlijā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā (MITC) notiek 8. Starptautiskā diabēta un adipozitātes (aptaukošanās) konference (8th International Conference on Diabetes & Obesity). Pasākumā vadošie dietologi un citu jomu speciālisti no 34 pasaules valstīm diskutē par nozares aktualitātēm un prezentē jaunāko pētījumu datus.

RSU šī konference notiek jau otro reizi. Atkārtoti organizēt šādu vērienīgu pasākumu uzņēmies RSU Bioķīmijas laboratorijas vadītājs un vadošais pētnieks Andrejs Šķesters.

Aptaukošanās ir sasniegusi epidēmijas apmērus visā pasaulē, izraisot diabēta, sirds un asinsvadu saslimšanas. Latvijas ārsti īpaši brīdina par liekā svara problēmu bērnu vidū – 2012. gadā katram ceturtajam pirmklasniekam tika konstatēts liekais svars.

Konferences tematiskajās sesijās vairāk nekā 200 vadošie pētnieki un praktiķi no Latvijas, ASV, Ķīnas, Dienvidāfrikas, Izraēlas, Brazīlijas, Armēnijas, Indijas, Turcijas u. c. valstīm ziņo un diskutē par aktuālākajiem risinājumiem diabēta un aptaukošanās diagnosticēšanā un ārstēšanā, dažāda veida pārtikas produktu ietekmi uz cilvēka veselību un svaru, valsts iespējām veselīga dzīvesveida popularizēšanā iedzīvotāju vidū utt.

Pasākuma programma un plašāka informācija atrodama konferences mājaslapā šeit.