Pārlekt uz galveno saturu
Pētniecība
Starptautiskā sadarbība
Studentiem
Ziņas

Rīgas Stradiņa universitātē notiks Lēvenes Katoļu universitātes (Beļģija) profesores Annes Mikes Vandammes (Anne-Mieke Vandamme) un profesora Rikardu Kamašu (Ricardo Camacho) vieslekcijas. Lektori RSU ir ieradušies kā viespētnieki A. Kirhenšteina Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūtā projekta Baltinfect ietvaros. Viņu galvenās ekspertīzes jomas ir HIV, HTLV un HCV molekulāro epidemioloģija, HIV un HCV zāļu rezistence (genotipēšana, fenotipēšana) un bioinformātikas (datu iegūšana, filoģenētisko analīze) tehnoloģijas.

Lekcijas paredzētas 14., 15. un 21. jūlijā.

Plānoto lekciju tēmas skatīt programmā.

Norises vieta: Dzirciema iela 16, Senāta zālē.

Darba valoda: angļu.

Interesentus lūdzam pieteikt dalību līdz piektdienai, 10. jūlijam e-pastā tpkatrsu[pnkts]lv (tpk[at]rsu[dot]lv), norādot:

  • vārdu un uzvārdu,
  • pārstāvēto institūciju vai struktūrvienību,
  • dienas (14., 15., 21. jūlijs), kurās apmeklēsiet lekcijas;
  • interesējošos jautājumus atbilstīgi tēmai.

Par lektoriem

anne-mieke-vandamme-lekcija-rsu.jpgProf. Anne Mike Vandamme ir Klīniskās un epidemioloģiskās virusololoģijas laboratorijas vadītāja Lēvenes Katoļu universitātē (Beļģija). Prof. Vandamme un viņas komanda veic pētījumus par HIV, HTLV un HCV molekulāro epidemioloģiju, par HIV un HCV zāļu rezistenci (genotipēšana, fenotipēšana) un bioinformātikas (datu iegūšanu, filoģenētisko analīzi) tehnoloģiju. Viņas kompetenci un eksperta zināšanas pierāda vairāk nekā 300 publikāciju tādos starptautiskos žurnālos kā Lancet, Nature Medicine, PNAS, Journal of Virology, Trends in Microbiology. Papildus pētnieciskajam darbam prof. Vandamme ir ikgadējā starptautiskā bioinformātikas semināra Virus Evolution and Molecular Epidemiology un ikgadējā semināra European HIV Drug Resistance Workshop organizētāja, viņa koordinē Eiropas HIV zāļu rezistences pamatnostādņu iniciatīvas u. c. Papildus tam profesore arī pasniedz evolūcijas ģenētiku un bioinformātiku pie Lēvenes Katoļu universitātē. Vairāk informācijas šeit.

ricardo-camacho-lekcija-rsu.jpgProf. Rikardu Kamašu ir Klīniskās un epidemioloģiskās virusololoģijas laboratorijas vadošais pētnieks Lēvenes Katoļu universitātē (Beļģija). R. Kamašu ir absolvējis Lisabonas Medicīnas skolu (Universidade de Lisboa) transfuzioloģijas specialitātē un vairākus gadus darbojies arī klīniskajā praksē. No 1994. līdz 2013. gadam viņš vadīja Virusoloģijas laboratoriju Egas Moniz slimnīcā Lisabonā (pašreizējais nosaukums – Centro Hospitalar de Lisboa Ocidental).

Patlaban prof. R. Kamašu ir pētnieks Higiēnas un tropiskās medicīnas institūtā Jaunajā Lisabonas universitātē (Universidade Nova de Lisboa) un Lēvenes Katoļu universitātē. Galvenās pētījumu tēmas ir saistītas ar HIV-1 un HIV-2 pretvīrusu zāļu rezistenci. Vairāk informācijas šeit.

Dokumenti