Pārlekt uz galveno saturu
Ziņas

17. septembrī plkst. 17.00 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks grāmatas Profesors Vladislavs Korzāns. Cilvēks un rektors atvēršanas svētki. Pasākumā piedalīsies prof. V. Korzāna laikabiedri – radinieki un bijušie kolēģi – un augstskolas darbinieki.

Grāmata ir veltīta ilggadējā Rīgas Medicīnas institūta (RMI) rektora profesora Vladislava Korzāna piemiņai – 52 viņa mūža gadi saistīti ar institūtu, no tiem gandrīz 30 gadi rektora amatā. RMI izaugsme un popularitāte lielā mērā bija tieši profesora Vladislava Korzāna darbības nopelns.

Izdevumā publicēts bagātīgi dokumentēts un ilustrēts materiāls par Vladislava Korzāna dzīvi un darbu, atspoguļojot viņa dzimtas vēsturi, skolas un studiju laiku, zinātnisko, mācību un administratīvo darbību, kā arī profesora laikabiedru – ģimenes, bijušo kolēģu un studentu – atmiņu raksti par V. Korzānu. Tie ne tikai stāsta par visilggadējāko Latvijas vadošās medicīnas augstskolas rektoru, bet arī atspoguļo padomju laika fonu, kurā bija jāstrādā un jāaug vairākām Latvijas ārstu paaudzēm, laiku, kurā likti pamati mūsdienu Latvijas medicīnas izglītībai.

Grāmatas atklāšanas svētki notiks RSU centrālajā ēkā Dzirciema ielā 16, ēdnīcas zālē.

Izdevums tapis Rīgas Stradiņa universitātes 65 gadu jubilejas ietvaros sadarbībā ar RSU Medicīnas vēstures institūtu, RSU bibliotēku, RSU muzieju un RSU Izdevniecības un poligrāfijas daļu.