Pārlekt uz galveno saturu
Konferences, semināri
Studentiem

Ceturtdien, 5. maijā, pulksten 15.00 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) Dzirciema ielā 16, K korpusa 201. telpā, notiks RSU Karjeras centra rīkotais seminārs Bailes runāt publiski: iemesli un paņēmieni, lai tās mazinātu, ko vadīs kognitīvi biheiviorālā terapeite Marija Ābeltiņa.

Plānotais semināra ilgums – 1,5 stundas.

Mūsdienās publiskā uzstāšanās ir ikdienas dzīves sastāvdaļa – mācoties augstskolā, mēs prezentējam savus darbus un aizstāvam diplomdarbus, darba intervijās stāstām par sevi, sapulcēs atskaitāmies par padarīto, runājam ar vadību un citu iestāžu, organizāciju, klientu un domubiedru grupu pārstāvjiem, draugu lokā sakām apsveikuma runas. Taču ceturtdaļa no mums piedzīvo šīs publiskās uzstāšanās kā strespilnus notikumus, cenšoties no tiem pēc iespējas izvairīties. Semināra laikā mēs runāsim par iemesliem, kāpēc tā notiek, un izmēģināsim dažus zinātniski pierādītus paņēmienus, kas mums var palīdzēt justies komfortablāk publikas priekšā, tādējādi paplašinot savas iespējas.

Semināra tēmas:

  • ko darīt kautrīgam cilvēkam publikas priekšā?
  • kas uztur mūsu bailes?
  • vai no bailēm var atbrīvoties?
  • kādi ir labākie paņēmieni baiļu pārvarēšanā?

Semināru vadīs kognitīvi biheiviorālā terapeite Marija Ābeltiņa, kas ir vairāku izglītojošo psiholoģisko kursu un praktisko semināru veiksmīga autore un vadītāja. Marija pārzina dažādus praktiskus psiholoģijas instrumentus, t. sk. krīzes intervenci, atbalsta un debrīfinga grupu vadīšanu, NLP metodes, relaksācijas, padziļinātas pašizpētes un vizualizācijas paņēmienus.

Seminārā aicināti piedalīties RSU studenti, absolventi, darbinieki, kā arī citi interesenti. Lai pieteiktos semināram, lūdzam sūtīt pieteikumu: karjerascentrsatrsu[pnkts]lv .