Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Tālākizglītības fakultāte piektdien, 20. maijā, no plkst. 16.00 līdz 19.00 aicina uz sarunu un lekciju ar RSU asociētajām profesorēm Angeliku Krūmiņu un Ilzi Gropi "Pote vai slimība – patiesība un mīti par vakcināciju". Sarunā klausītāji tiks iepazīstināti ar slimībām, pret kurām vakcināciju apmaksā mūsu valsts, kā arī tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kāpēc mēs gribam vai negribam potēties, kurai potei noteikti teikt "jā" un vai potes ir bīstamas.

Kopš pastāv cilvēce, pastāv cīņa par to, kurš ir stiprāks – cilvēks vai mikroorganismi. Lai cilvēks sevi aizsargātu no nāvējošām vai invaliditāti izraisošām slimībām, ir radītas vakcīnas, kas ir visvairāk pētītais medikaments kopš 20. gadsimta. Sabiedrībā pastāv dažādi viedokļi par vakcinācijas lietderību un ar to saistītām iespējamām blaknēm, tāpēc RSU vadošie speciālisti aicina visus interesentus rast atbildes uz jautājumiem, saistītiem ar vakcināciju.

Šī ir noslēdzošā lekcija RSU lekciju ciklā "Jautājiet, mēs atbildēsim – mīti un patiesība par veselību", kurā reizi mēnesī veselības nozares profesionāļi lasa lekcijas par veselīgu uzturu, pirmo palīdzību nelaimes gadījumos, bērnu veselību un vakcināciju un citiem jautājumiem. Lekcijas paredzētas vecākiem, vecvecākiem, kā arī ikvienam, kuram rūp savas ģimenes un citu veselība.

Pieteikšanās lekcijai e-pastā: kursiatrsu[pnkts]lv, norādot vārdu, uzvārdu, kontakttālruni un lekcijas nosaukumu. Dalības maksa 5 EUR.

Papildu informācijai: