Pārlekt uz galveno saturu
Ziņas

Sarunu festivālā Lampa, kas šogad Cēsīs norisināsies 1. un 2. jūlijā, Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) pārstāvēs gan medicīnas, gan politikas zinātnes studenti, kā arī docētāji no Komunikācijas un Eiropas studiju fakultātes.

Piektdien, 1. jūlijā, festivāla nakts sarunās Vienkārši par sarežģīto zinātnē Latvijā uzstāsies pieci no jauno zinātnieku konkursa ResearchSlam finālistiem, tostarp arī šī gada konkursa laureāte, RSU doktorante Luīze Bidiņa, kura uzstāsies ar runu par ģenētisko kļūdu saistību ar iedzimtu sirds muskuļu slimību. ResearchSlam finālisti uzstāsies uz "Swedbank" Izglītības skatuves no plkst. 20.00 līdz 21.30.

Savukārt sestdien, 2. jūlijā, uz skatuves Uzzibsnī no plkst. 12.00 līdz 13.45 Ārpolitikas čempionātā Latvijas politiķi Lolita Čigāne (V), Mārtiņš Bondars (RA), Kārlis Krēsliņš (NA), Jānis Ādamsons (Saskaņa) un Gunārs Kūtris (NSL) sacentīsies ar RSU un LU studentu komandu. Tiks vērtēta erudīcija par nopietniem globālās politikas jautājumiem, kā arī, ņemot vērā tuvojošos valsts simtgadi, pārbaudītas zināšanas par Latvijas ārlietu vēsturi. Komandas saņems ne tikai mutiskus, bet arī vizuālus un muzikālus uzdevumus. Čempionāta moderators un galvenais tiesnesis būs žurnālists, RSU docents Edijs Bošs.

Festivāla vakara sarunu daļā uz skatuves Uzzibsnī no plkst. 16.00 līdz 17.45 notiks Veselīgas sarunas ar Rīgas Stradiņa universitāti. Sarunu Cik veselīgi ir sarunāties ar hibrīdtroļļiem? vadīs asoc. prof. Anda Rožukalne un sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, savukārt prof. Ilva Skulte un prof. Sergejs Kruks spriedīs par to, Kas lācītim vēderā jeb Saruna par Latvijas sabiedrības vērtībām.

Par sarunu festivālu Lampa

Sarunu festivāls Lampa, kas norisināsies jau otro gadu, ir īpašs notikums Latvijas festivālu vidē, kas šogad divu dienu laikā aptvers 150 dažādus pasākumus, ko rīkos vairāk nekā 80 nevalstisko organizāciju, sabiedrisko kustību, universitāšu, mediju u. c. Festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā. Plašāk par festivālu.