Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem

No 29. augustam līdz 2. septembrim Rīgas Stradiņa universitātē notiek ārvalstu studentu Iepazīšanās nedēļa (Orientation week). Plānots, ka tajā piedalīsies vairāk nekā 350 ārvalstu jauniešu. Šajā vasarā RSU Ārvalstu studentu nodaļā ir uzņemts 281 pilna laika medicīnas students un 40 zobārstniecības programmas studenti, kā arī 51 Erasmus+ viesstudents dažādās studiju programmās.

arvalstu-studenti-082016-rsu-06-lead.jpg

Lielākā daļa pasākumu pirmdien norisinājās RSU aulā, taču līdz trešdienai studenti uzturēsies visā RSU teritorijā.

Iepazīšanās nedēļas programma ik gadu ir Starptautisko sakaru departamenta (SSD) rūpīga darba rezultāts, kurā piedalās Ārvalstu studentu nodaļa, Ārvalstu studentu asociācija, Studējošo pašpārvalde, kā arī RSU sadarbības partneri.

arvalstu-studenti-082016-rsu-01-lead.jpg

Pasākuma programma paredz informatīvos un ar studiju procesu saistītos pasākumus – RSU vadības uzrunas, SSD un citu iesaistīto pušu prezentācijas, studiju līgumu parakstīšanu, informāciju par studiju procesu un saturu, kā arī studenta identifikācijas karšu saņemšanu u. c. Tiks turpināta arī pagājušajā uzņemšanā iesāktā izstāde, kuras laikā jaunie studenti iepazīsies ar RSU studentu organizācijām un sadarbības partneru piedāvājumu. Iepazīšanās nedēļā notiek arī dažādi sadraudzības pasākumi – orientācijas spēle universitātē, kino vakars, lekcija par latviešu kultūru –, kā arī ekskursijas uz Rundāles pili, Vecrīgu un vietējo labumu degustācija Rīgas Centrāltirgū.

arvalstu-studenti-082016-rsu-15-lead.jpg

Nākamā Iepazīšanās nedēļa ārvalstu studentiem (ziemas uzņemšana) ir paredzēta 2017. gada janvāra pēdējā nedēļā.