Pārlekt uz galveno saturu
Starptautiskā sadarbība
Studentiem
Ziņas

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir nostiprinājusi ilgtermiņa sadarbību ar Daugavpils reģionālo slimnīcu, kas ir viena no lielākajām slimnīcām Latvijā, izveidojot tur RSU studiju un pētniecības klīnisko bāzi.

Saskaņā ar 2016. gada 19. oktobrī noslēgto dalībnieku līgumu starp Daugavpils novada domi, Daugavpils pilsētas domi, Ilūkstes novada domi un Rīgas Stradiņa universitāti RSU ir kļuvusi par vienu no SIA Daugavpils reģionālā slimnīca daļu turētājām.

Jaunās bāzes svinīgā atklāšana notiks piektdien, 25. novembrī, pulksten 14.00 pie Daugavpils reģionālās slimnīcas centrālās ieejas, Vasarnīcu ielā 20, Daugavpilī.

Pasākumā piedalīsies RSU rektors prof. Jānis Gardovskis, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un SIA Daugavpils reģionālā slimnīca valdes loceklis Reinis Joksts.

RSU rektors profesors Jānis Gardovskis norāda, ka tā ir ierasta prakse, ka universitāte, kas realizē studijas un pētniecību veselības jomā, veido sadarbību ar klīnikām, nodrošinot jauno speciālistu pieeju praktiskam darbam ar pacientiem. "Kļūstot par vienu no Daugavpils reģionālās slimnīcas kapitāldaļu turētājiem un izmantojot moderno Daugavpils reģionālās slimnīcas klīnisko bāzi, RSU realizēs vairāku studiju programmu sadaļas un veidos kopēju pētniecību. Vairāk akadēmiskuma un pētniecības ir katras slimnīcas un to darbinieku izaugsmes pamatā, tāpēc kopējās sadarbības rezultātā ieguvēji būs gan RSU, gan slimnīca."

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Reinis Joksts saka: "Daugavpils reģionālajai slimnīcai stratēģiski tas ir ļoti svarīgs lēmums. Uzskatu, ka sadarbība ar RSU palīdzēs atrisināt vienu no galvenajām problēmām – ārstu trūkumu, kas pašreiz būtiski apgrūtina slimnīcas darbu. Jāņem vērā arī RSU milzīgais potenciāls un iespējas pētniecībā un tālākizglītības programmu attīstībā, kas noteikti būs atbalsts jau esošo ārstu izglītībai un pētniecības projektu realizācijai, kā arī nodrošinās sniegto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanos."

Pašlaik interesi par ciešāku ilgtermiņa sadarbību ar RSU izrādījušas arī citas reģionālās slimnīcas. Līdz šim RSU ir noslēgusi vairākus sadarbības līgumus ar pašvaldībām par studējošo piesaisti reģionālajām slimnīcām. RSU jau ir sadarbības līgumi ar Rīgas, Daugavpils, Madonas, Liepājas, Dobeles, Ludzas un Preiļu pašvaldību.

Tāpat RSU veido ciešāku sadarbību ar vairākām klīnikām Vācijā – ar Sv. Franciska Minsteres (St. Franziskus-Stiftung Münster) fonda atbalstu šovasar praksē devās 14 RSU vietējie un ārvalstu studenti, notiek darbs pie filiāles veidošanas Lukaskrankenhaus Neuss Diseldorfā, kas ir viena no lielākajām klīnikām Vācijā. Tur šogad jūlijā un augustā praksē bija astoņi vietējie RSU studenti. Līguma saskaņošana notiek ar Helios Klinikum Berlin-Buch.