Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Ziņas

Ceturtdien, 8. decembrī, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks Pētera Struberga grāmatas Anatolijs Danilāns: dakteris ar atvērtu sirdi atvēršanas svētki. Grāmata izdota apgādā Jumava, un tajā apkopoti gan paša pofesora Danilāna, gan viņa līdzgaitnieku – draugu, kolēģu, ģimenes locekļu –stāsti, kas atklāj tautā iemīļotā ārsta personību no dažādiem rakursiem.Danilans_dakteris_ar_atvertu_sirdi-gramata.jpg

Izdevums tapis nepilna gada laikā, un tā iniciators Pēteris Strubergs, kurš ir ceļotājs un astoņu grāmatu autors, apkopojis un uzklausījis divdesmit dažādu stāstu par izcilā ārsta dzīves gaitām. Kā stāsta autors, iedvesmu grāmatas tapšanai guvis pēc LTV1 raidījuma Personība. 100 g kultūras noskatīšanās.

Profesors Anatolijs Danilāns ir ne tikai pieredzējis gastroenterologs, RSU Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras emeritētais profesors, Latvijas Gastroenterologu asociācijas prezidents, bet arī daudzpusīga personība, veselīga dzīvesveida popularizētājs, kolorīts stāstnieks, pārliecināts kājāmgājējs, vairāku grāmatu autors. Šī grāmata dos lasītājiem iespēju sekot līdzi šī brīnišķīgā cilvēka un pieredzējušā ārsta dzīves gaitām.

"Biju pārsteigts par autora ieceri šādu grāmatu veidot, bet, izlasot to, biju priecīgs par sirsnīgo noskaņu un humoru, ko autoram izdevās saglabāt. Mani pārņem doma, ka cilvēkam ir jābūt lepnam par paveikto, un šī grāmata liks man darīt savu darbu vēl labāk nekā līdz šim," smejoties atzīst profesors Anatolijs Danilāns.

Grāmatas atvēršanā piedalīsies profesors Anatolijs Danilāns, grāmatas autors Pēteris Strubergs, RSU rektors profesors Jānis Gardovskis, izdevniecības Jumava vadītājs Juris Visockis, profesora Danilāna ģimene, kolēģi, draugi, kas ir grāmatas līdzautori.

Pasākumā viesus priecēs deju mūzikas kapela Hāgenskalna muzikanti. 2013. gadā šī muzikālā apvienība ieguva galveno balvu Latvijas Televīzijas pozitīvo emociju šovā Lai top!, uzstājoties kopā ar profesoru A. Danilānu.

Grāmatu būs iespējams iegādāties pasākuma dienā no pulksten 15.00 RSU foajē, Dzirciema ielā 16.