Pārlekt uz galveno saturu
Attīstība
Ziņas

Trešdien, 26. aprīlī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūts atklāja modernāko implantoloģijas klīniku Baltijā. Jaunā klīnika ir unikāla – ar modernām tehnoloģijām un augstākā līmeņa speciālistiem. Tā ir vienīgā specializētā Implantoloģijas klīnika Latvijā.

implantologijas-klinika01-lead.jpg

Klīnikā strādā profesionāļi ar specializētu izglītību zobu protezēšanā, endodontijā, periodontoloģijā, mutes, sejas un žokļu ķirurģijā. Klīnikas pamatdarbība ir saistīta ar zobu implantoloģiju un jaunāko virtuālo tehnoloģiju izmantošanu klīniskajā un pētnieciskajā darbā.

"Straujā attīstība zobu implantoloģijas tehnoloģijās pasaulē lika domāt par tehnoloģiju attīstību un plašāku to ieviešanu Latvijā. Radās nepieciešamība paplašināt RSU Stomatoloģijas institūta darbību un nodrošināt pacientiem ārstēšanu, izmantojot nepieciešamās modernākās skenēšanas, virtuālās modelēšanas, printēšanas un frēzēšanas iekārtas, kas ļauj implantu ievietot maksimāli precīzi, sasniedzot daudz labākus rezultātus," saka jaunās Implantoloģijas klīnikas vadītājs, zobu protēzists Pauls Vītols, piebilstot: "Lai paplašinātu RSU Stomatoloģijas institūta darbību arī Rīgas centrā, ne tikai Pārdaugavā, Dzirciema ielā 20, tika pieņemts lēmums izveidot klīniku, kurā visi implantoloģijas speciālisti strādātu vienkopus, vienā komandā un vienlaikus."

implantologijas-klinika00-lead.jpg

RSU rektors prof. Jānis Gardovskis norāda, ka "RSU Stomatoloģijas institūta jaunā Implantoloģijas klīnika paver plašas iespējas izcilu zobārstniecības pakalpojumu piedāvājumā ļoti strauji augošā un pieprasītā jomā – zobu implantoloģijā. Šī būs pirmā specializētā, augstākās kvalitātes implantoloģijas klīnika Latvijā. Tajā iesaistot izcilākos RSU Stomatoloģijas institūta un universitātes speciālistus, jaunā klīnika nākotnē nodrošinās arī padziļinātu pētniecības darbu jaunu biomateriālu izveidē un tālākizglītībā rezidentiem".

Implantoloģijas klīnika veidota ar mērķi pacientiem nodrošināt ērtu visu vajadzīgo speciālistu pieejamību vienuviet, piedāvājot augstas klases pakalpojumus implantoloģijā un zobārstniecībā, tai skaitā tūlītēju implantāciju pēc zoba izraušanas. Klīnika ir aprīkota ar jaunākās paaudzes zobārstniecības iekārtām. Uz vietas būs pieejami arī zobu tehniskās laboratorijas pakalpojumi. Tās darbībā ir pārmantotas labākās RSU un Stomatoloģijas institūta tradīcijas, zināšanas un pieredze.

implantologijas-klinika02-lead.jpg

RSU Stomatoloģijas institūts jaunajā Implantoloģijas klīnikā ir investējis 1,5 milj. eiro. Vairāk nekā 500 000 eiro ir ieguldīti speciālistu apmācībā. Implantoloģijas klīnikā 500 kvadrātmetros strādās 11 ārsti, divi zobu tehniķi un divi zobu higiēnisti. Klīnikā ir izveidoti seši zobārstniecības kabineti un divas operāciju zāles.

Vairāk par jauno klīniku var uzzināt šeit.