Pārlekt uz galveno saturu
Ziņas

Ar pasākumiem, kas motivēs veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, šogad Pārdaugavas svētkos pirmoreiz piedalīsies arī Rīgas Stradiņa universitāte (RSU). Sestdien, 20. maijā, sākot no plkst. 12.00, dažāda vecuma Pārdaugavas iemītnieki un viesi RSU teltī tiks aicināti mest sev izaicinājumu un pierādīt varēšanu uz airēšanas, kā arī slēpošanas trenažieriem. Savukārt ar priekšnesumiem uz svētku lielās skatuves priecēs Latvijas un starptautisko sacensību čempiones – RSU estētiskās grupu vingrotājas.

Pardaugavas-svetki-lead.jpg

RSU kā vadošajai veselības virziena augstskolai Latvijā ir senas un panākumiem bagātas sportiskās tradīcijas. Mūsu komandas plūkušas laurus neskaitāmās sacensībās un konkursos. RSU estētiskās grupu vingrošanas izlase treneres Marutas Hofertes vadībā, piemēram, 13. maijā atkārtoti kļuva par Latvijas augstskolu čempionēm. Savukārt RSU sportisti martā aizvadītajā pasaules čempionātā airēšanā uz trenažieriem 1000 metru distancē izcīnīja 1. vietu (Renāte Līne) un 2. vietu (Velga Gaļanska) katra savā vecuma grupā. Šādus rezultātus čempionātā, kurā piedalījās vairāk nekā 4000 sportistu no vairāk nekā 50 valstīm, iespējams sasniegt, treniņu procesā liekot lietā jaunākos zinātniskos atklājumus un izmantojot modernākās tehnoloģijas. Šos savus talantus RSU demonstrēs arī Pārdaugavas svētkos, vienlaikus sniedzot apmeklētājiem iespēju izmēģināt sporta veidus zinošu speciālistu vadībā. Veiklākie un spēcīgākie katras vecuma grupas dalībnieki tiks apbalvoti.

Pārdaugavas svētki ir grandiozas Daugavas kreisā krasta rīdzinieku svinības, kas norisināsies jau astoto gadu pēc kārtas, šogad ar devīzi Es radu Pārdaugavu!. Šoreiz Pārdaugavas svētkos akcents likts uz pašiniciatīvu, Pārdaugavas bijušo un esošo iedzīvotāju – radošu un vēsturisku personību, uzņēmēju utt. – iepazīšanu un izzināšanu. Kā ierasts, Pārdaugavas svētki pulcēs radošos un darbīgos Pārdaugavas apkaimju iemītniekus Arkādijas parkā un tā apkārtnē. Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties daudzveidīgās radošās darbnīcās ģimenēm, notiks spēles un atrakcijas, būs apskatāmas izstādes, darbosies amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš un brīvdabas kafejnīcas, uzziņas punkti.

Vairāk par svētkiem lasiet šeit.