Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Līdzīgi kā citus gadus, pieprasījums pēc studijām Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) ir bijis ļoti liels – arī šogad RSU jau ir izdevies ātri un sekmīgi aizpildīt visas 618 valsts piešķirtās budžeta vietas pamatstudijās, kas ietver veselības aprūpes programmas, piemēram, Medicīna, Zobārstniecība, Farmācija, Fizioterapija, Ergoterapija u. c. Uz minēto valsts piešķirto pamatstudiju vietu skaitu tika saņemti 1217 unikālie pieteikumi, kas vērtējams kā ļoti labs rādītājs. Līdz ar to papildu uzņemšana pamatstudijās nav jārīko.

Labi uzņemšanas rezultāti (uzņemti saskaņā ar plānoto skaitu) ir arī šādās pamatstudiju maksas programmās: bakalaura programmās Starptautiskās attiecības un Eiropas studijas, Tiesību zinātne, Multimediju komunikācija, Psiholoģija un Starptautiskais mārketings un reklāma. Tās visas ir sociālo zinātņu programmas, kurām RSU valsts budžeta vietas, neskatoties uz vairākkārtējiem aicinājumiem, argumentiem un diskusijām, diemžēl nesaņem, lai gan pieprasījums pēc RSU sociālo zinātņu programmām to augstās kvalitātes dēļ ir ļoti liels.

Lielākais konkurss RSU šogad uz budžeta vietām pamatstudijās, līdzīgi kā citus gadus, ir programmā Uzturs – 12 uz vienu budžeta vietu, tai seko Fizioterapija – 8; Ergoterapija – 6, Zobārstniecība – 5, Farmācija un Medicīna – 3. Jāatzīmē, ka studiju programmā Medicīna ir 200 budžeta vietu, uz kurām tika saņemti vairāk nekā 600 pieteikumi. Savukārt studiju programmā Uzturs uz 12 budžeta vietām bija 140 pieteikumi.

Līdz 11. augustam vēl var pieteikties studijām maģistrantūrā, kā arī uz maksas studiju vietām pamatstudijās atsevišķās veselības aprūpes jomas studiju programmās un sociālajās zinātnēs. Savukārt līdz 18. augustam RSU notiek pieteikšanās studijām doktorantūrā.

Kopumā RSU šogad saņēma aptuveni 3900 pieteikumu, kas ir līdzvērtīgs pamatstudiju pieteikumu rādītājs pagājušajam gadam, kaut gan šogad, kā zināms, ir sasniegts zemākais demogrāfiskās bedres punkts.

RSU jau vairākus gadus uzņemšanu organizē, izmantojot savu uzņemšanas sistēmu. RSU uzņemšanas statistika ir pieejama RSU mājaslapā šeit.

Papildu informācijai: