Pārlekt uz galveno saturu
Ziņas
Studentiem

Lattelecom Rīgas maratons notiks svētdien, 14. maijā, un tajā startēs arī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) komanda.  Šogad tā būs ievērojami lielāka nekā iepriekšējos gados, un 42 km distancei pieteicies universitātē nepieredzēti liels skrējēju skaits.

RSU maratona komandas dalībnieki aicināti saņemt starta numurus RSU centrālās ēkas vestibilā (Dzirciema ielā 16) piektdien, 12. maijā, no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdien, 13. maijā, no plkst. 10.00 līdz 16.00. Lai saņemtu visu startam nepieciešamo, dalībniekam jāzina savs starta numurs (pēc reģistrācijas maratonam ikvienam tiek atsūtīta elektroniskā apstiprinājuma vēstule, kurā tas minēts).

Pērn, pārstāvot RSU, Lattelecom Rīgas maratonā startēja 151 dalībnieks, bet šogad uz startu plāno doties 255 skrējēji, no kuriem 12 iecerējuši pievarēt visus 42 km. Pusmaratona distancei pieteikušies 95, bet 10 km – 104 dalībnieki. Šādi RSU stabili saglabā savu vietu starp desmit lielākajām maratona komandām valstī.

RSU ir spēcīgi skrējēji gan starp studentiem un docētājiem, gan darbiniekiem. Piemēram, Rehabilitācijas fakultātes dekānes asoc. prof. Signes Tomsones kontā ik sezonu ir viens maratons un aptuveni astoņi pusmaratoni. Savukārt studiju programmas Fizioterapija 3. kursa studente Alma Vītola 2015. gadā Brazīlijā kļuva par prestižā Džungļu maratona uzvarētāju sieviešu konkurencē, pievarot 260 km Amazones lietusmežos. Alma arī šogad plāno divus nozīmīgus startus – 114 km garo Cēsu Eco Trail un 24 stundu skrējienu Pasaules čempionātā rogainingā, kas šovasar norisināsies Latgalē pie Rāznas ezera.

Lattelecom-Riga-maratons06-lead.jpg

Šis būs pēc kārtas jau 27. Rīgas maratons. Līdz šim vislielākais dalībnieku skaits maratonā tika sasniegts pērn, kad visās distancēs kopā reģistrējās 33 590 dalībnieku no 65 valstīm. RSU kā augstskola ar Baltijā lielāko ārvalstu studentu skaitu tradicionāli ir bijusi starp starptautiskākajām maratona komandām. Lai gan lielākā daļa RSU komandas pārstāvju ir no Latvijas, šogad skrējienam reģistrējušies dalībnieki no deviņām citām valstīm: Vācijas, Somijas, Indijas, Izraēlas, Itālijas, Norvēģijas, Spānijas, Zviedrijas un Šveices.

Lattelecom-Riga-maratons04-lead.jpg

Universitātes komandas dalību maratonā koordinē RSU Sporta klubs.

Ja rodas jautājumi, sazinieties ar RSU Sporta klubu: sportsatrsu[pnkts]lv.