Pārlekt uz galveno saturu
Sports
Studentiem

Vasaras vidū no 12. līdz 18. jūlijam Helsinkos (Somijā) norisinājās 15. Pasaules ģimnastrāde, kas pulcēja 21 tūkstoti dalībnieku no 52 valstīm, arī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) estētiskās grupu vingrošanas komandu.

vingrotajas-gimnastradee-somijaa2015011-rsu.jpg

"Tas ir liels pasākums, līdzīgi kā Latvijas Dziesmu un deju svētki, tikai šis saistīts ar vingrošanu," pastāstīja RSU estētiskās grupu vingrošanas komandas trenere Maruta Hoferte.

Latviju Somijā pārstāvēja 25 dalībnieces no Rīgas Stradiņa universitātes ar piecām programmām.

Ģimnastrāde notiek ik pēc četriem gadiem, un tajā piedalās, sākot no bērnu grupām līdz pat sirmam vecumam. Latvija pirmo reizi šajā pasākumā piedalījās 1995. gadā Berlīnē. Toreiz Latvijas izlases sastāvā bija Rīgas Medicīnas institūta (tagad – RSU) komanda ar estētiskās grupu vingrošanas novirzienu. Kopš Berlīnes RSU komanda ir piedalījusies visās ģimnastrādēs. RSU komandā darbojas toreizējās studentes un nu jau ārstes, kā arī pašreizējie studenti un rezidenti.

"Emocijām bagātā nedēļa un skatītāju simpātijas dod milzīgu enerģiju tālākām mācībām un kustību priekam. Liels paldies augstskolas vadībai, rektoram un Studentu pašpārvaldei par materiālo atbalstu studentiem, bez kuru grūti būtu realizēt šo projektu. Liels paldies visiem, kas mūs atbalstīja!” emocijās dalījās trenere Maruta Hoferte.