Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Šovasar Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) atvērusi jaunu maģistra studiju programmu Starptautiskā pārvaldība un diplomātija, kas paātrinātā kārtībā – pusotra gada laikā – sagatavos nākamos diplomātus, politiķus un politikas ekspertus. Studiju programma veidota angļu valodā, un tajā plānots apmācīt kā vietējos, tā ārvalstu studētgribētājus.

"Laikā, kad starptautiskajā politikā stabila ir tikai nestabilitāte, zināšanām ir vēl lielāks spēks. Šī ir Baltijas reģionam unikāla studiju programma, kas ļauj maģistra grādu iegūt pusotra gada laikā, studējot angļu valodā Latvijas vadošo ārpolitikas un politoloģijas ekspertu, kā arī viesdocētāju vadībā," norāda programmas vadītājs profesors Andris Sprūds.

Programma sniegs padziļinātas zināšanas par starptautiskās pārvaldības, diplomātijas institūciju un procesu jautājumiem. Studētgribētāji apgūs politiskās ideoloģijas un doktrīnas, kas veido globālo politisko spēlētāju rīcību, starptautisko attiecību vēstures, tiesību, ekonomikas jautājumus, kā arī reliģijas mijiedarbību ar politiskajiem procesiem. Programmas ietvaros īpašs akcents tiks veltīts starptautiskajiem konfliktiem un to risināšanai, tāpat arī Krievijai un tās nozīmei gan reģionāli, gan pasaules mērogā.

Apgūtais ļaus absolventiem specializēties plaša spektra starptautisko attiecību jautājumos, strādājot gan starptautiskās, gan privātās organizācijās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs. Šis grāds arī sagatavos programmas beidzējus doktorantūras studiju un pētniecības iespējām vai nu starptautiskajās attiecībās, vai politikas zinātnē.

Maģistra grāds starptautiskajās attiecībās un diplomātijā šīs programmas ietvaros tiks iegūts trīs semestru laikā, tāpēc jāatzīmē, ka pieteikties studijām var tie reflektanti, kas bakalaura programmu apguvuši trīs ar pusi vai četru, nevis trīs gadu garumā. Labākais no jaunās programmas reflektantiem var pretendēt uz 100 % studiju maksas atlaidi.

Visām RSU maģistra studiju programmām iespējams pieteikties līdz 12. augustam. Sīkāk par jaunās programmas saturu un uzņemšanas prasībām lasiet RSU mājaslapā.

Papildu informācijai: