Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Jūlija vidū licencēta jauna profesionālā bakalaura studiju programma Policijas darbs, kas tiks īstenota Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) jaunatvērtā studiju virziena Iekšējā drošība un civilā aizsardzība ietvaros. Studējot klātienē, profesionālais bakalaura grāds un Valsts policijas vecākā virsnieka kvalifikācija būs iegūstama četru studiju gadu laikā, bet neklātienē – 4,5 gadu laikā.

Saskaņā ar stratēģiskajiem mērķiem studiju programmā paredzēts sagatavot Valsts policijas vecākos virsniekus Latvijas valsts iekšējās drošības nostiprināšanas interesēs, lai absolvents spētu ātri iekļauties darba tirgū, savukārt darba tirgus, tostarp Valsts policija kā galvenais darba devējs, iegūtu vecākos virsniekus policijas darbā, kuru kompetence ir ne tikai pietiekama un adekvāta karjeras veidošanai policijas darbības jomā, bet arī spēja nodrošināt jomas izaugsmi atbilstoši reģionu attīstības stratēģijas nostādnēm.

Studiju programma paredz četrus specializācijas virzienus: kārtības policijas darbs; operatīvais darbs; noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanas darbs; noziedzīgu nodarījumu ekonomikā izmeklēšanas darbs. Atbilstošos specializācijas virzienos ir paredzēta attiecīgo profilējošos studiju kursu apguve, kā arī prakse Valsts policijas struktūrvienībās.

Studiju virziena Iekšējā drošība un civilā aizsardzība un studiju programmas Policijas darbsvadītājs ir Dr. jur. docents Valdis Voins. Programma izstrādāta, balstoties uz Valsts policijas pasūtījumu, visciešākajā veidā sadarbojoties programmas izstrādes procesā ar Valsts policijas un tās dienestu vadītājiem. Specializētos studiju kursus docēs atbilstošu struktūrvienību vadošie speciālisti ar lielu pieredzi praktiskajā darbā. Ir paredzams, ka studiju programma tiks īstenota jau no 2017. gada septembra.

Jaunā studiju programma ir veidota saskaņā ar RSU Attīstības stratēģiju 2017.–2021. gadam, kurā definēta RSU virzība starptautiski konkurētspējīgas, ar motivētiem, radošiem un darba tirgū pieprasītiem studējošajiem un atvērtu, dinamisku akadēmisko, kā arī zinātnisko vidi bagātas universitātes virzienā.

Papildu informācijai: