Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem

Trešdien, 6. janvārī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskā fakultāte sāk diskusiju ciklu par sabiedrībā aktuālām tēmām ar Latvijā vadošo tiesību zinātņu un drošības jomas ekspertu piedalīšanos.

Pirmo diskusiju Mūsdienu terorisma jaunie vaibsti vadīs, kā arī sniegs ieskatu problēmā RSU Juridiskās fakultātes docents (Dr. iur.) Valdis Voins.

Savukārt jau pēc nedēļas – otrdien, 12. janvārī, – RSU notiks diskusija Nelegālā migrācija: sociālo, politisko un tiesisko problēmu metastāzes, kuru vadīs un sniegs priekšlasījumus RSU Juridiskās fakultātes asociētais profesors (Dr. iur.) Aldis Lieljuksis un docents (Dr. iur.) Valdis Voins.

Abas diskusijas notiks RSU Senāta zālē no pulksten 11.00 līdz 14.00.

Diskusiju rīko RSU Juridiskā fakultāte. Diskusijas mērķis ir skaidrot juridiskos, sociālos, politiskos un citus aspektus problēmām, ar kurām pašlaik saskaras mūsdienu sabiedrība. Diskusijas aicināti apmeklēt studenti un citi interesenti. Drīzumā plānotas citas diskusijas.

Par Rīgas Stradiņa universitātes Juridisko fakultāti

Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultāte nodrošina pilnu tiesību zinātnes studiju ciklu – akadēmiskajām vai profesionālajām bakalaura un maģistra studijām līdz doktorantūrai. Elastīgi reaģējot uz tendencēm sabiedrībā, fakultāte piedāvā, piemēram, studiju kursu par cilvēka drošību pašreizējos apstākļos, par konfliktoloģiju, par elektronisko saziņas līdzekļu un datu bāzu lietošanu. Studenti ar mācībspēku atbalstu ir izveidojuši pētniecisko laboratoriju, kur tiek imitēti tiesas procesi, sagatavoti tiesvedības pieteikumi un norit tiesas sēdēm raksturīgās spraigās diskusijas. Juridiskās fakultātes mācībspēku vidū ir augsti kvalificēti speciālisti, kas iepriekš vai joprojām strādā lielākajās Latvijas un Eiropas tiesību institūcijās: Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrā, Latvijas Republikas Satversmes tiesā, Starptautiskajā Hāgas Tribunālā. Studentiem tiek piedāvātas arī ārvalstu augstskolu lektoru vieslekcijas.