Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem

11. maijā jaunajās RSU Studiju centra telpās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (Hipokrāta ielā 2) Iekšķīgo slimību katedra kopā ar nodibinājumu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas atbalsta fonds organizēja profesora Jūlija Anšeleviča vārdā nosaukto terapijas olimpiādi Zelta stetoskops. Šī bija 47. olimpiāde (pirmā notika 1970. gadā).

rsu_zelta_stetoskops-011.jpg

Prieks, ka olimpiādē piedalījās arī ilggadējie olimpiādes organizētāji, RSU emeritētie profesori – asoc. prof. Mārīte Antra Ozoliņa, asoc. prof. Jānis Raibarts un prof. Andrejs Kalvelis. Pasākuma ievaddaļā asoc. prof. Jānis Raibarts klātesošos iepazīstināja ar olimpiādes dibinātāja prof. Jūlija Anšeleviča devumu olimpiādes organizēšanā. Bija iespēja uzzināt par olimpiādes simboliem un to izveidošanu, noklausoties audioierakstus ar pirmās olimpiādes uzvarētājiem doc. Ivaru Mazjāni un ārstu Aivaru Galviņu.

Šogad olimpiādē piedalījās 35 Medicīnas fakultātes studenti: deviņi 4. kursa, astoņpadsmit 5. kursa un astoņi 6. kursa studenti. Viņiem bija rakstiski jāatbild uz 36 dažādiem jautājumiem. Visos uzdevumos bija jautājumi ar vairākām iespējamām atbildēm. Starp citu, dalībnieki uz pareizo atbilžu lapas neraksta ne vārdu, ne uzvārdu, bet tikai devīzi, līdz ar to kompetentajai docētāju komisijai, tāpat kā dalībniekiem, nav zināmi uzvarētāji līdz brīdim, kamēr tiek nosaukta devīze un atsaucas tās autors.

Olimpiādes mērķis ir studiju laikā noskaidrot talantīgākos Medicīnas fakultātes studentus, kuri pierāda savas akadēmiskās zināšanas iekšķīgajās slimībās.

Olimpiādes Zelta stetoskops 2017 laureāti

6. kurss

Absolūtais uzvarētājs un 1. vietas ieguvējs – Valdis Ģībietis

2. vieta – Irina Rudaka (olimpiādes Zelta stetoskops 2016 1. vietas ieguvēja)
3. vieta – Evija Knoka (olimpiādes Zelta stetoskops 2016 3. vietas ieguvēja)

5. kurss

1. vieta – Tomass Liepiņš
2. vieta – Ieva Balode
3. vieta – Dmitrijs Rots (olimpiādes Zelta stetoskops 2016 1. vietas ieguvējs)

4. kurss

1. vieta – Artūrs Pētersons 
2. vieta – Ilze Vernava
3. vieta – Iļja Drjagunovs

rsu_zelta_stetoskops-027.jpg

Šoreiz olimpiādē Zelta stetoskops bija dažas novitātes – lielākā daļa jautājumu bija situācijas uzdevumi un klīnikie gadījumi kardioloģijā, pneimonoloģijā, gastroenteroloģijā un enokrinoloģijā, ko studentiem sagatavoja RSU docētāji.

Ļoti labi savas zināšanas apliecināja 4. kursa studenti. Šā kursa uzvarētāji ieguva tikpat daudz punktu, cik  5. un 6. kursa uzvarētāji.

Paldies SIA Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas atbalsta fondam, valdes priekšsēdētājam asoc. prof. Ardim Platkājim un fonda izpilddirektoram Normundam Beļskim par finansiālo un organizatorisko atbalstu olimpiādes uzvarētāju apbalvošanā.

Uzvarētāji (katrā studiju gadā) tiek apbalvoti ar Goda rakstu, naudas balvu grāmatu iegādei un citām vērtīgām balvām. Olimpiādi ilgus gadus organizē asoc. profesore Mārīte Antra Ozoliņa un profesors Aivars Lejnieks, piedaloties Iekšķīgo slimību katedras docētājiem.