Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sākas vasaras izlaidumu laiks. Kopumā šajās dienās RSU absolvēs teju 900 jauno sociālo zinātņu un medicīnas studentu.

RSU Medicīnas fakultāti šogad absolvēs 177 studenti, Stomatoloģijas fakultāti – 55, Farmācijas fakultāti – 48, Māszinību fakultāti – 35, Rehabilitācijas fakultāti – 128, Sabiedrības veselības fakultāti – 25, Eiropas Studiju fakultāti – 158, Komunikācijas fakultāti – 109 un Juridisko fakultāti – 93 studenti. Tāpat RSU absolvēs 17 ārvalstu studenti un 52 Liepājas filiāles studenti.

RSU rektors profesors Jānis Gardovskis: „Rīgas Stradiņa universitātei ir svarīgi, lai tās absolventi būtu akadēmiski augsti izglītoti un, lai zināšanas, kompetences un prasmes, kuras apgūtas studiju laikā, būtu pēc iespējas pietuvinātas reālajai situācijai darba tirgū. Sadarbībā ar darba devējiem mūsu universitātes studiju programmas ir veidotas tā, lai students pēc absolvēšanas varētu ātri atrast sev piemērotu darbu, turklāt, lai RSU diploms būtu kvalitātes zīme darba devēja vērtējumā. Mūsu absolventu pētījumi to apliecina. Jaunajiem RSU absolventiem novēlu sekmes turpmākajā darba un akadēmiskajā dzīvē. Novēlu arī atcerēties, ka augsta līmeņa profesionālis visu dzīvi turpina pilnveidoties, apgūstot jaunas zināšanas un prasmes.”

Pirmais RSU vasaras izlaidums notiks trešdien, 20. jūnijā – pulksten 11.00 būs izlaidums Medicīnas fakultātei, Stomatoloģijas fakultātes studiju programmai „Zobārstniecība” un Ārvalstu studentu nodaļai. Tajā pašā dienā, 20. jūnijā, pulksten 15.00 notiks izlaidums arī RSU Stomatoloģijas fakultātes studiju programmai „Zobu higiēnists”, Farmācijas fakultātei, Māszinību fakultātei, Rehabilitācijas fakultātei un Sabiedrības veselības fakultātei.

Savukārt ceturtdien, 21. jūnijā, pulksten 11.00 notiks izlaidums RSU Eiropas studiju fakultātei, bet pulksten 15.00 – Komunikācijas fakultātei un Juridiskajai fakultātei. Tāpat 21. jūnijā pulksten 15.00 notiks RSU Liepājas filiāles izlaidums, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, Brīvības ielā 39, Liepājā.

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no vadošajām un modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs var apgūt sociālās zinātnes un medicīnu. Rīgas Stradiņa universitātē studē 7000 studenti, no kuriem pastāvīgām studijām RSU vairāk nekā 600 ir ieradušies no ārvalstīm – 95% no Eiropas Savienības.

Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu radio „Runā Skaļāk” – http://runaskalak.lv.

Papildu informācijai: