Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Sestdien, 2. aprīlī, topošie studenti un citi interesenti ir aicināti uz Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Atvērto durvju dienu. Sākot no plkst. 11.00, visas dienas garumā RSU centrālajā ēkā Dzirciema ielā 16, RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā Anniņmuižas bulvārī 26a un RSU Anatomijas un antropoloģijas institūtā jeb anatomikumā Kronvalda bulvārī 9 tiks piedāvāta plaša aktivitāšu programma. Būs iespēja satikt mācībspēkus un studentus, noklausīties informatīvas lekcijas, piedalīties ekskursijās, kā arī izbaudīt izklaides programmu.

Atvērto durvju dienā sevi prezentēs deviņas RSU fakultātes, izstāstot būtisko par studiju procesu vairāk nekā 60 studiju programmās – uzņemšanas noteikumi, kā notiek studiju process, apgūstamie studiju kursi un zināšanas, nākotnes darba un karjeras iespējas, kā arī dažādas praktiskas un pat sadzīviskas nianses, ko labi zināt jaunietim pirms studijām.

Fakultātes iepazīstinās ar savām mācību telpām, kur studenti ikdienā gūst praktiskās zināšanas. Farmācijas fakultāte interesentiem izrādīs modernās mācību laboratorijas – jaunākās iekārtas un aparatūru. Zobārstniecības fakultāte rādīs, kā studenti mācās plombēt zobus uz mācību manekeniem zobārstniecības preklīnikā, kamēr Sabiedrības veselības un sociālās labklājības, Rehabilitācijas un Medicīnas fakultāte ļaus iepazīt daudzveidīgas medicīnas izglītības tehnoloģijas, kuras ikdienā, gūstot prasmes un iemaņas, izmanto topošie veselības aprūpes speciālisti.

Tiem, kuriem interesē studijas Juridiskajā fakultātē, būs iespēja piedalīties tiesību zinātņu eseju konkursā, kur labākie pretendēs uz bezmaksas studiju vietu.

Atvērto durvju dienā notiks arī atklātās socioloģijas un psiholoģijas olimpiādes, ko organizē RSU Komunikācijas fakultāte. Eiropas studiju fakultāte prezentēs jaunu studiju programmu "Starptautiskā pārvaldība un diplomātija", kas apgūstama angļu valodā, kā arī piedāvās izpildīt testu "Pasaules elpa" par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē, iedvesmojot tevi studijām politikas zinātnē un ekonomikā, savukārt karjeras iespējas pēc universitātes absolvēšanas tev izklāstīs fakultāšu absolventi.

Lai visi interesenti veiksmīgi nokļūtu RSU, sākot no 10.30 būs pieejams bezmaksas transports maršrutā anatomikums–RSU–Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs–anatomikums, kas aties ik pēc 45 minūtēm.

Papildu informācijai: