Pārlekt uz galveno saturu
Jubilejas
Skolēniem
Mākslinieciskie kolektīvi
Studentiem

Šogad Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) svin 65 gadu jubileju. Sākot darbu tālajā 1950. gadā un izaugot no Rīgas Medicīnas institūta un Latvijas Medicīnas akadēmijas, RSU kļuvusi par vienu no Latvijas lielākajām augstskolām ar vairāk nekā 7300 studentiem, no kuriem 1590 ir ārvalstu studenti. Jubilejai par godu plānoti vairāki nozīmīgi pasākumi – Senāta svinīgā sēde, Goda doktora Dž. M. Teibosa inaugurācija un grāmatas Profesors Vladislavs Korzāns. Cilvēks un rektors atvēršanas svētki.

  • Ceturtdien, 17. septembrī, pulksten 15.00 RSU Senāta zālē (Dzirciema ielā 16) notiks RSU Goda doktora Džordža Maikla Teibosa (George M. Taybos) inaugurācijas ceremonija.
  • Ceturtdien, 17. septembrī, plkst. 17.00 RSU ēdnīcas svinību zālē (Dzirciema ielā 16) notiks grāmatas Profesors Vladislavs Korzāns. Cilvēks un rektors atvēršanas svētki. Pasākumā piedalīsies V. Korzāna laikabiedri un augstskolas darbinieki.

rsu_senata_sviniga_sede_60-gadi-lead_0.jpg

  • Piektdien, 18. septembrī, pulksten 15.00 (Dzirciema ielā 16) RSU aulā notiks Senāta svinīgā sēde. Tās laikā iecerēts atskatīties uz RSU būtiskākajiem sasniegumiem, pateikties par ilggadēju sadarbību RSU darbiniekiem un mecenātiem, kā arī iezīmēt RSU attīstības perspektīvu.

Senāta sēdē uzstāsies RSU jauktais koris Rīga, kā arī Elīna un Vestards Šimkus. Uz svinīgo sēdi aicināti RSU darbinieki, Goda doktori, absolventi, universitātes sadarbības partneri, mecenāti un valsts iestāžu pārstāvji.

  • Sestdien, 19. septembrī, pulksten 19.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma sāksies RSU 65 gadu jubilejas balle. Pasākums tiks atklāts ar polonēzi, kam sekos RSU rektora uzruna, muzikālie priekšnesumi un dejas. Balli vadīs Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens.