Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) muzejs kā pirmais pašas augstskolas dibinātais muzejs Latvijā ir ieguvis valsts akreditāciju uz maksimālo termiņu – pieciem gadiem. Šādu vienbalsīgu lēmumu ir pieņēmusi Latvijas Muzeju padome saskaņā ar akreditācijas komisijas atzinumu par RSU muzeja sākotnējo akreditāciju. RSU muzejs ir akreditēts no 2015. gada 9. novembra līdz 2020. gada 8. novembrim.

RSU muzejs jau ir iemantojis plašu sabiedrības atpazīstamību ar radošām un izglītojošām izstādēm un pastāvīgo interaktīvo ekspozīciju, kuras dizainere ir māksliniece un scenogrāfiste Annas Heinrihsone. RSU muzejs ir rīkojis izstādes par studentu špikeriem, Stradiņu dzimtu, augstskolas rektoriem, Latvijas sabiedrības antropoloģisko analīzi u. c. 

Universitātes muzejs regulāri piedalās Muzeju naktī, Zinātnieku naktī un citās sabiedrību izglītojošās aktivitātēs.

RSU muzejs 2015. gadā uzsāka muzeja sākotnējo akreditācijas procesu. Muzeja akreditācijas būtība – valsts atzīst, ka muzejs darbojas atbilstoši valsts noteiktajām muzeju darbības prasībām, spēj saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu un nodrošināt tālāku muzeja attīstību.

RSU muzejs ar RSU Senāta lēmumu ir dibināts 2001. gada 4. septembrī. Tā ir pētnieciska un izglītojoša RSU struktūrvienība, kas nodarbojas ar universitātes (iepriekš – Rīgas Medicīnas institūts (RMI), Latvijas Medicīnas akadēmija (AML)) kultūrvēsturiskā mantojuma dokumentēšanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm, kā arī krājuma eksponēšanu.

RSU muzejs ir autonoms muzejs – atvasinātas publisko tiesību juridiskās personas izveidota struktūrvienība, kuras valdījumā ir muzeja krājums un kura īsteno Muzeju likumā un citos muzeju darbību reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktās funkcijas. 

Papildu informācija: