Pārlekt uz galveno saturu
Jubilejas
Studentiem
Ziņas

2015. gads aizvadīts kā Rīgas Stradiņa universitātes 65 gadu jubilejas gads. Tuvojoties gadu mijai, kad izvērtējam padarīto un plānojam nākotnes darbus, publicējam dažu universitātes mācībspēku un darbinieku novēlējumus universitātei jubilejā.

  • Medicīnas fakultātes Pediatrijas katedras asociētā profesore Ingūna Lubaua:

"Lai universitāte turpina uzsākto un ne pa vienu solīti neatkāpjas sasniegtajā atpakaļ! Lai prasības paliek tādas pašas vai vēl augstākas! Vēl man būtu vēlme, lai Medicīnas fakultātes pēdējos studiju gados būtu mazākas studentu grupas. Manuprāt, optimāls studentu skaits praktiskajās nodarbībās 5. un 6. kursa studentiem, kad ejam pie pacienta utt., ir seši septiņi studenti grupā."

  • Medicīnas fakultātes Infektoloģijas un dermatoloģijas katedras asistents Raimonds Karls:

"Es novēlu, lai universitāte turpina attīstīties, un attīstība ir gana laba, arī virziens un temps ir labs. Vienīgi tajā skrējienā aicinu nepalaist garām ko būtisku – cilvēciskumu un lai pāri visam nebūtu tikai birokrātija. Reizēm pietrūkst arī kvalitatīvas informācijas un savstarpējās komunikācijas."

rsu-eka-ziema-lead.jpg

  • Medicīnas fakultātes Ķirurģijas katedras asociētais profesors Pēteris Stradiņš:

"Mūsu universitāte pēdējos gados ir ļoti nopietni attīstījusies un kļuvusi par vienu no līderiem augstākās izglītības jomā Latvijā. Tomēr šajā pilnveidošanās procesā nedrīkstam aizmirst, ka augstākās izglītības galvenais rādītājs ir kvalitāte. Būtiskākais universitātes uzdevums ir labi sagatavot jaunus ārstus Latvijai, tā ir prioritāte. Es gribētu novēlēt iet šajā virzienā! Šajā ziņā mums vēl būtu daudz kas veicams. Un tikai tad, kad būsim šo mērķi sasnieguši, mēs varam virzīties tālāk uz kvantitāti, piesaistot vairāk studējošo no citām valstīm."

  • Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras profesors Juris Pokrotnieks:

"Universitāte virzās pa ceļu, kas ir starptautiski akceptēts Eiropas Savienībā. Tu nevari ilgi peldēt pret straumi. Es gribētu novēlēt – tā turēties! Mans skolotājs profesors Nikolajs Skuja mīlēja atkārtot, ka nav tik svarīgi, kur esam, bet tas, kurp ejam. Tātad – ne tikai turēties, bet virzīties uz savu mērķu īstenošanu!"

  • Medicīnas fakultātes Oftalmoloģijas katedras profesore Guna Laganovska:

"Universitāte ir ļoti spēcīga. Domāju, ka Rīgas Stradiņa universitāte ir vislabākā universitāte Latvijā! Novēlu tāpat turēties un kļūt par labāko pasaulē!"

rsu-eka-ziema3-lead.jpg

  • Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes Sporta un uztura katedras docents Zigurds Zariņš:

"RSU aulā ir ļoti laba akustika, tāpēc gribu novēlēt, lai atjaunotos augstākā līmeņa koncerti RSU aulā, Dzirciema ielā 16."

  • Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkta vadītāja Linda Gabrusenoka:

"Noteikti – nepazaudēt uzsākto attīstības kursu! Lai mēs izvirzītu pietiekami ambiciozus mērķus zinātnē un uz tiem mērķtiecīgi virzītos! Mēs jau esam sevi pierādījuši kā ļoti konkurētspējīga universitāte, un mums tikai jāiet uz priekšu."

  • Medicīnas vēstures institūta lektore Ieva Lībiete:

"Rīgas Stradiņa universitāte ir vārds, ko apvij tāda īpaša un skaista aura un kas nes līdzi daudz labu asociāciju. Es ar lepnumu varu teikt, ka strādāju Rīgas Stradiņa universitātē! Novēlu, lai universitātes prestižs saglabājas un tikai uzlabojas!"

  • Bijušais Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras asociētais profesors Ivans Zagorskis:

"Vienīgais, ko es gribētu: ja jau bijušajā lielajā savienībā bijām vieni no labākajiem, gribētos, lai arī Eiropas Savienībā mēs būtu vieni no labākajiem Eiropā."