Pārlekt uz galveno saturu
Atzinība
Studentiem

12. februārī svinīgā ceremonijā kultūras pilī Ziemeļblāzma Latvijas Ārstu biedrība pasniedza Gada balvu medicīnā vairākās nominācijās. Balva piešķirta un tika pasniegta arī vairākiem Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) esošajiem un bijušajiem mācībspēkiem.

gada-balva-medicina-2015-rsu-docetajiem-lead.jpg

Gada cilvēks medicīnas izglītībā 2015. gadā, par ko katru gadu balso Latvijas medicīnas studenti, ir RSU Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras profesors un nefrologs Harijs Čerņevskis.

Balvu par mūža ieguldījumu medicīnā saņēma arī bijušais RSU profesors un bērnu ķirurgs Jānis Gaujēns, kurš bērnu ķirurģijai veltījis visu savu dzīvi. 1957. gadā viņš absolvējis Rīgas Medicīnas institūtu (tagad – RSU), darba gaitas sācis Alojas slimnīcā, pēc tam strādājis Bērnu klīniskajā slimnīcā par Ķirurģijas nodaļas vadītāju, ieguvis medicīnas zinātņu doktora grādu un 1972. gadā kļuvis par Rīgas Medicīnas institūta Bērnu ķirurģijas katedras profesoru.

Par gada notikumu medicīnā atzīta pirmā sirds transplantācija bērnam Latvijā, ko 2015. gada 6. septembrī RSU Medicīnas fakultātes Ķirurģijas katedras profesora un sirds ķirurga Romana Lāča vadībā veica Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra mediķi.