Pārlekt uz galveno saturu
Pētniecība
Studentiem

16. martā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) ar vērienu norisinājās studentu zinātniskā konference (International Student conference "Health and Social sciences"), pulcējot 1300 dalībnieku, apmeklētāju un žūriju no vairāk nekā 10 valstīm.

Šis studentu konferencei bija 65. jubilejas gads. Jau otro gadu konference notika starptautiskā līmenī, pulcējot gan studentus, gan žūriju no tālākām un tuvākām zemēm.

Jubilejas gadā konference bija noorganizēta un noritēja izcilā līmenī – par to liecina žūrijas komisijas locekļu, kas konferences apmeklē arī ārpus Eiropas, un dalībnieku pozitīvās atsauksmes.

stud-zin-konf-rsu-2016-13.jpg

Veselības zinātņu pētniecisko darbu prezentācijas notika RSU galvenajā ēkā Dzirciema ielā 16, savukārt sociālo zinātņu darbu prezentācijas – Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā (MITC) Anniņmuižas bulvārī 26a.

Visvairāk pētniecisko darbu veselības zinātnēs bija Polijas un Lietuvas studentiem, un viņu iesniegtie darbi ieguva godalgotās vietas gandrīz visās sekcijās.

Īpašs prieks šogad ir par sociālo zinātņu darbiem, jo tie tika saņemti ne tikai no Latvijas (RSU), bet arī no Krievijas, Bangladešas un Ukrainas studentiem.

"Studentu pētnieciskais darbs RSU notiek kopš augstskolas pirmsākumiem. Gūstot pieredzi un mācoties no vecāko kursu studentiem, kā arī piedaloties studentu zinātnisko pulciņu darbībā, studenti arvien vairāk pievēršas pētniecībai. Vērojot konferences mutvārdu un plakātu prezentācijas, radās pārliecība, ka nākamie savas jomas profesionāļi būs zinoši, mērķtiecīgi un motivēti," stāsta RSU Studējošo pašpārvaldes zinātnes virziena vadītāja un konferences koordinatore Laura Dreijere.

rsu_zin_konf-2015-04_0.jpg

"Pēc konferences aprunājoties ar žūriju, bija patīkami dzirdēt, ka ir ne tikai pieaugusi pētniecisko darbu kvantitāte, bet arī augusi kvalitāte un uzstāšanās prasme. Vietējie studenti gatavojas šim pasākumam nopietnāk un novērtē mūsu universitātes sniegto iespēju izbaudīt starptautiska pasākuma atmosfēru, esot tepat Rīgā. Liels prieks ir par RSU studentu iegūtajām godalgotajām vietām, sacenšoties ar ārvalstu studentiem. Tas liecina, ka esam sasnieguši tādu līmeni studentu pētniecībā, kas var konkurēt arī ārpus Latvijas," uzsver Laura Dreijere.

Konferences organizatoriem tas bija septiņu mēnešu maratons, kas godam izturēts, un finiša taisnē sasniegts maksimums. Laura Dreijere: "Es ļoti novērtēju savu komandu, ar kuru kopā strādājām, lai konference izdotos godam. Studenti var daudz, un mēs to pierādījām! Šogad konferencē ieviesām jauninājumu – praktiskās darbnīcas jeb meistarklases (workshop). Studentiem pēc uzstāšanās un piedalīšanas konferencē bija iespēja doties uz MITC un izmēģināt dažādus simulatorus. Pateicoties Cilvēka fizioloģijas un bioķīmijas un Bioloģijas un mikrobioloģijas katedrai, aktivitātes notika arī RSU galvenajā ēkā. Noteikti ir lietas, kas nākamajās konferencēs būtu jāuzlabo, lai celtu līmeni un tuvotos labākajām Eiropas studentu konferencēm, tomēr šogad izdarījām visu, kas bija mūsu spēkos!"