Pārlekt uz galveno saturu
Skolēniem
Ziņas

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) arī šajā pavasarī aicina skolēnus iepazīt studiju procesu stradiņos, piedaloties akcijā Pielaiko studijas!, kas notiks no 18. līdz 30. aprīlim. Šajā laikā ikviens, kurš domā par studiju uzsākšanu RSU, var apmeklēt universitātes lekcijas veselības aprūpes un sociālo zinātņu studiju programmās bez maksas. Kopumā RSU piedāvā apmeklēt gandrīz 100 lekciju un nodarbību astoņās fakultātēs, kā arī RSU Liepājas filiālē, RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžā un RSU Karjeras centrā.

Skolēniem, kuri nākotnē vēlas strādāt veselības nozarē, lekciju piedāvājumu ir sagatavojušas RSU veselības aprūpes studiju fakultātes. Medicīnas fakultātē varēs apmeklēt Medicīnas mikrobioloģijas nodarbību, zināmā diētas ārste Lolita Vija Neimane lasīs vairākas lekcijas uztura mācībā, Zobārstniecības fakultāte ļaus piedalīties jauno zobārstu praktiskajā nodarbībā, izmēģinot modernos 3D zobārstniecības simulatorus, un pirmo gadu varēs klausīties lekcijas arī studiju programmā Mākslas terapija. Veselības aprūpes fakultātes kopumā piedāvā 71 lekciju.

Sociālo zinātņu studiju interesentiem Eiropas studiju, Komunikācijas un Juridiskā fakultāte piedāvā apmeklēt starptautisko attiecību eksperta Andra Sprūda lekciju studiju kursā Krievija pasaules politikā, lekcijas socioloģijā un psiholoģijā, kā arī tiesību zinātņu vadošā pētnieka Jāņa Graša lekciju jaunajiem juristiem Starptautisko publisko tiesību aktuālās problēmas. Sociālo zinātņu fakultātes kopumā piedāvā 28 lekcijas.

Iespēju iejusties studenta ādā katru gadu izmanto simtiem skolēnu, kuri vēlas noskaidrot, vai tas, ko viņi ir iecerējuši studēt, tik tiešām ir viņiem piemērots. "Lēmums par studiju virzienu ir atbildīgs. 12. klasē arī es nevarēju izšķirties, ko studēt, jo bija vairākas izvēles iespējas, taču studiju pielaikošana mani pārliecināja, ko labāk studēt," dalību akcijā Pielaiko studijas! atceras RSU Eiropas studiju fakultātes trešā kursa studente Lauma Rikmane.

Tiem, kuri svārstās starp vairākiem studiju virzieniem, ko varētu studēt, noderīga būs RSU Karjeras centra individuālā konsultācija, kas palīdzēs izvēlēties un pieņemt atbildīgo lēmumu. Svarīgi, ka studiju iepazīšana ir vērtīga arī tiem, kuri jau ir izvēlējušies studiju virzienu. RSU Rehabilitācijas fakultātes pirmā kursa studente Sintija Lubanova akcijā piedalījās pagājušajā gadā un bija apņēmusies studijas sākt fizioterapijā. Viņa atzīst, ka kinezioloģijas (mācība par cilvēka kustību un balsta sistēmu) lekcijas apmeklējums bija pēdējais stimuls, kas nepieciešams, lai izšķirtos par gala lēmumu un septembrī sāktu studijas RSU fizioterapijas studiju programmā.

Akcijā Pielaiko studijas! ikvienam dalībniekam ir iespēja pārliecināties, kā notiek studijas Rīgas Stradiņa universitātē un kāda ir RSU studiju vide, kā arī uzdot jautājumus studentiem un pasniedzējiem.

Ņem vērā, ka vietu skaits uz katru no lekcijām ir ierobežots! Ja esi reģistrējies lekcijai, taču kādu iemeslu dēļ nevari uz to ierasties, atcel savu apmeklējumu pa tālruni 67409253, ļaujot piereģistrēties citiem interesentiem.