Pārlekt uz galveno saturu
Izstādes

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) jau sesto gadu pēc kārtas piedalās starptautiskajā izstādē Riga Food, kas norisinās no 4. līdz 7. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstāde Riga Food 2014 ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību. RSU šogad stendā Inovācija pārtikai pārstāv Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes Sporta un uztura katedra, Bioķīmijas laboratorija, Higiēnas un arodslimību laboratorija un Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, Sporta un uztura katedras bakalaura studiju programmas Uzturs un maģistra studiju programmas Uzturzinātne vadītāja Lolita Neimane ar studentiem izstādes apmeklētājiem piedāvā noteikt ķermeņa masas indeksu, izmērīt asinsspiedienu, kā arī sniedz padomus veselīgākai ikdienai. Interesenti var uzzināt, kas ir glikēmiskais indekss un glikēmiskās slodzes mērījumi, kā arī noskaidrot, kāpēc ir svarīgi zināt šos indeksus pārtikas produktiem.

Bioķīmijas laboratorijas vadītājs Andrejs Šķesters kopā ar kolēģiem sniedz informāciju par jaunākajiem pētījumiem, kas veikti RSU. Piemēram, par antioksidantu saturu dažādu šķirņu tomātos, antioksidantu noteikšanu ķirbjos, ķirbju sulā un vīnogu vīnā.

Pārtikas ražošanas uzņēmumu pārstāvjiem ir iespēja iepazīties ar šajā laboratorijā veicamo analīžu piedāvājumu, kas saistīts ar oksidatīvo stresu cilvēka organismā un organisma antioksidatīvajām aizsardzības spējām.

Darba drošības un vides veselības institūta Higiēnas un arodslimību laboratorijas eksperti pārtikas ražotājiem un citiem interesentiem atgādina, ka ikvienam darbiniekam ir tiesības strādāt drošā un nepiesārņotā darba vidē. Līdz ar to pārstāvji no laboratorijas informē par iespējām veikt darba risku un pārtikas produktu drošības novērtējumu, kā arī tiek pieminēts aktuāls jautājums par ķīmisko vielu migrācijas noteikšanu no iepakojuma materiāla uz produktu. 

Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts sniedz informāciju par sadarbības iespējām ar RSU struktūrvienībām.