Pārlekt uz galveno saturu
Konferences, semināri

Rīgas Stradiņa universitātes aulā (Dzirciema ielā 16) 25. septembrī plkst. 13.00 sāksies konference Latvijas produkts – veselīga izvēle, kas dos lielisku iespēju uzzināt vairāk par Latvijā ražotiem produktiem kā veselīgu izvēli.

„Medicīna nevar paskatīties uz desām vai gurķiem un noteikt – šis te ir veselīgs, bet tas – galīgi ne. Medicīna un uzturzinātne var vērtēt un analizēt, ieteikt un pierādīt. Mēs varam pārbaudīt un skaidrot, kāpēc produkts ar īsu barības ķēdi – šodien kaimiņu pagastā novākts salāts vai tomāts, kas pēcpusdienā apēsts skolā, – ir daudz veselīgāks par to, kurš sūtīts no Spānijas, ķīmiski un termiski uzturēts ceļā, lai saglabātu to košā tirdzniecībai pievilcīgā izskatā. Mēs varam skaidrot ģenētiski modificētas pārtikas ceļus un neceļus,” atgādina ārsts un Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.

Konferenci organizē: Latvijas Ārstu biedrība, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Veterinārārstu biedrība, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts BIOR un Zemkopības ministrija.

Konferencē plānota arī produktu degustācija.