Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Starptautiskā sadarbība

28. septembrī Latvijas Mākslas akadēmijā notiks starptautiska medicīnas mākslas un dizaina darbnīca Anatomy & Beyond, kuras ietvaros sadarbojas Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Mākslas akadēmija (LMA), Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs un šobrīd Londonā rezidējošā medicīnas māksliniece un kuratore Paskāle Poljēra (Pascale Pollier).

Sabine_Ostrovska_Emoji_Anatomy_2018-lead.jpgDarbnīcas galvenais mērķis ir stiprināt vēsturisko saikni starp medicīnas un mākslas nozarēm, rosinot jaunus starpdisciplinārus sadarbības projektus. 28. septembra darbnīcā Anatomy & Beyond piedalīsies RSU Medicīnas vēstures institūts, RSU Anatomijas muzejs, LMA Funkcionālā dizaina un Vides mākslas apakšnozares, Medicīnas vēstures muzejs, Anatomy Next, kā arī vairāki ārzemju viesi, medicīnas mākslinieki – Paskāle Poljēra (Pascale Pollier), Eleanora Kruka (Eleanor Crook), Endrū Kārnijs (Endrew Carnie) un Braiens V. Grīns (Bryan W. Green).

Uz darbnīcu aicināti gan medicīnas, gan mākslas profesionāļi un interesenti. Tās laikā būs iespēja noklausīties medicīnas mākslinieku prezentācijas par viņu darbību un pieredzi medicīnas mākslas projektos, kā arī piedalīties LMA Funkcionālā dizaina un Vides mākslas apakšnozares studentu mākslas un dizaina darbu prezentācijās. Studentu darbi tapuši pilotprojekta Anatomy & Beyond ietvaros, kur LMA sadarbojās ar RSU Anatomijas muzeju un Medicīnas vēstures muzeju.

Darbnīcas darba valoda – angļu.

Darbnīcas programma 28.09.

Latvijas Mākslas akadēmija, Kalpaka bulvārī 13

  • 10.30 – 12.10 Uldis Zariņš no Anatomy Next, seminārs Main movable masses of figure. Thorax and pelvis (jaunais korpuss K2 LMA pagalmā)
  • 12.30 – 13.30 Pascale Pollier, Eleanor Crook, Endrew Carnie, Bryan W. Green prezentācijas (jaunais korpuss K2 LMA pagalmā)
  • 14.30 – 15.30 LMA Funkcionālā dizaina un Vides mākslas apakšnozares studentu prezentācijas (LMA vēsturiskās ēkas 1. stāva gaitenis)

Informācija par darbnīcas dalībniekiem

Anatomy & Beyond
RSU Anatomijas muzejs
Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs
LMA Funkcionālā dizaina un Vides mākslas apakšnozares
Anatomy Next

RSU_logo_min_bez_fona_horizontals_0_0.png

lma-logo.jpg

MVM-logo.jpg

Anatomy-Beyond.JPG

Foto ziņas labajā augšējā stūrī: Sabīne Ostrovska "Emoji Anatomy" 2018