Skip to main content
Page is available only in Latvian
Skolotājiem
Darbiniekiem
Studentiem
Skolēniem

12. decembrī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju prorektore prof. Tatjana Koķe pārstāvēja universitāti Draudzīgā aicinājuma fonda rīkotajā skolu reitinga apbalvošanas ceremonijā Cēsīs, kur viņa pasniedza balvu nominācijā Ģimnāzijas.

Uzrunājot laureātus, studiju prorektore Tatjana Koķe atgādināja par izglītības būtisko nozīmi karjeras un dzīves veidošanā, aicinot izvēlēties studiju programmas RSU. Viņa arī atklāja, ka RSU studijas izvēlas skolēni tieši no labākajām Latvijas vidusskolām, to skaitā ģimnāzijām. Profesore izteica pateicību gan pedagogiem, gan skolēniem un viņu vecākiem par kopīgi ieguldīto darbu zināšanu apguvē un motivācijas veidošanā.

Labākās skolas kategorijā Ģimnāzijas

Lielpilsētu ģimnāziju grupa

    1. vieta – Rīgas Valsts 1. ģimnāzija
    2. vieta – Rīgas Valsts 2. ģimnāzija
    3. vieta – Āgenskalna Valsts ģimnāzija

Pilsētu ģimnāziju grupa

    1. vieta – Cēsu Valsts ģimnāzija
    2. vieta – Siguldas Valsts ģimnāzija
    3. vieta – Bauskas Valsts ģimnāzija

Šīs ir arī tās skolas, no kurām RSU šovasar iestājās visvairāk skolēnu. RSU apkopotā informācija par skolām, no kurām 2018. gada vasaras uzņemšanā RSU iestājušies visvairāk skolēnu, liecina, ka līderu pozīcijās ir šādas Latvijas ģimnāzijas: Āgenskalna Valsts ģimnāzija – 43, Rīgas Valsts 3. ģimnāzija – 40, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija – 38, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija – 36, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija – 25 u. c. 

Draudzīgā aicinājuma fonds jau astoto gadu izvērtēja labākās Latvijas skolas pēc skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātiem. Ar visu topu var iepazīties Draudzīgā aicinājuma fonda mājaslapā.