Skip to main content
Page is available only in Latvian
Absolventiem

Piektdien, 8. februārī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) diplomu saņems 310 absolventi 23 veselības aprūpes un sociālo zinātņu studiju programmās – jaunie mediķi, zobārsti, farmaceiti, veselības sporta un sociālā darba speciālisti, uzturzinātnieki, mākslas terapeiti, sociālie antropologi, juristi, kā arī uzņēmējdarbības, mārketinga un multimediju eksperti. Trešdaļa absolventu ir ārvalstu studenti.

Ziemas izlaidumu maratonu plkst. 11.00 RSU aulā atklās veselības aprūpes programmu beidzēji. Kā pirmie diplomus saņems septiņi Farmācijas fakultātes maģistra studiju programmas Klīniskā farmācija absolventi, kam sekos Rehabilitācijas fakultātes izskolotie 16 jaunie speciālisti uzturzinātnē (7) un mākslas terapijā (9). Absolventu ziņā daudzskaitlīgākā veselības aprūpes jomas fakultāte šoziem ir Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte, kuru absolvēs 59 jaunie veselības sporta un sociālā darba speciālisti, starp kuriem ir arī RSU Liepājas filiālē studējušie absolventi. Savukārt kopīgi ar biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA īstenoto maģistra studiju programmu Veselības vadība absolvēs 12 veselības nozares eksperti.

Plkst. 13.30 izlaidums norisināsies Eiropas studiju fakultātei, kuru absolvēs pieci starptautiskā biznesa un tiesību, kā arī pieci starptautiskā mārketinga un biznesa vadības speciālisti. Komunikācijas fakultāti šoziem absolvēs četri sociālantropologi, kā arī divi multimediju komunikācijas eksperti. Sociālo zinātņu fakultāšu izlaidumu sēriju noslēgs Juridiskā fakultāte ar 111 absolventiem.  

Savukārt plkst. 16.00 izlaidums gaidāms Ārvalstu studentu nodaļai, kuru šogad absolvēs 85 jaunie ārsti un 15 zobārsti. RSU ir augstskola ar izteikti starptautisku studiju vidi, kur katrs ceturtais students ir no ārvalstīm.

Lielākā daļa RSU ārvalstu studentu nāk no Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas. Līdz ar šo gadu augstskolas jau tā multikulturālo studiju vidi papildinās iepriekš nepārstāvētu valstu studenti, piemēram, no Japānas, Marokas, Salvadoras, Slovēnijas, Slovākijas un Zimbabves.