Skip to main content
Page is available only in Latvian
ICLVAS

No 11. līdz 17. martam visā pasaulē tiks atzīmēta Pasaules glaukomas nedēļa. Pasaules glaukomas nedēļas mērķis ir atgādināt par regulārām acu veselības pārbaudēm.

12. martā no pulksten 12.00 līdz 15.00  Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa pirmā stāva vestibilā visiem interesentiem būs iespēja bez maksas pārbaudīt savu redzi un izmērīt acu spiedienu. Acu speciālisti konsultēs par redzes veselību.

14. martā no plkst. 13.00 līdz 17.00 RSU centrālās ēkas vestibilā būs iespēja veikt dažādus acu izmeklējumus un pārbaudes. RSU studenti un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikas ārsti rezidenti

  • iepazīstinās ar glaukomas riska faktoriem,
  • veiks redzes asuma pārbaudi,
  • mērīs acu spiedienu,
  • veiks krāsu redzes pārbaudi.

 

Firmas SanoSwiss pārstāvji iepazīstinās ar Ocutein līnijas produktiem.

Glaukoma ir viena no smagākajām acu slimībām, kuras galvenā pazīme ir paaugstināts acs iekšējais spiediens, kas bojājot tīkleni un redzes nervu, pavājina redzi. Glaukomu iespējams izdalīt divos apakštipos – hroniska vaļēja kakta glaukoma un akūta aizvērta kakta glaukoma. Visbiežāk sastopama ir vaļēja kakta glaukoma, kam raksturīga salīdzinoši lēna attīstība, turklāt slimības agrīnā stadijā nereti nav iespējams novērot specifiskus simptomus. Kad parādās pirmie redzes traucējumi, nervā jau notikušas neatgriezeniskas izmaiņas. Vienīgais veids, kā laikus atklāt šo saslimšanu, ir regulāras profilaktiskas vizītes pie acu ārsta.