Skip to main content
Page is available only in Latvian
Stipendijas
Studentiem

Turpinot rūpēties par veselības jomas studentu profesionālās un sociālās labklājības izaugsmi, 11. jūlijā Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un mecenāts, RSU Goda doktors Egils Gulbis vienojās paplašināt kopējo sadarbību, atbalstot studentu sociālo labklājību un praktisko iemaņu apguvi.

Jau trīs gadus mūsu universitātes medicīnas studentiem ir pieejamas Egila Gulbja sociālās stipendijas. Šajā studiju gadā ikmēneša stipendiju 100 eiro apmērā saņēma 57 studējošie, savukārt kopumā šo gadu laikā stipendija izmaksāta 103 mūsu augstskolas studentiem. Kā atzīst RSU studenti, stipendija ļāvusi viņiem ievērojami uzlabot sekmes, jo tā atviegloja ikdienas sociālos apstākļus. Egila Gulbja sociālā stipendija paredzēta sekmīgiem RSU studiju programmas Medicīna studentiem, kuri, piemēram, nāk no maznodrošinātām ģimenēm. Mecenāta stipendijas tiks turpinātas arī jaunajā studiju gadā.

E. Gulbis kopā ar RSU vienojās veidot arī atbalstu RSU studentu praktisko iemaņu apguvei, to skaitā atbalstīt prakses iespējas laboratorijas ārstiem RSU rezidentūras laikā.

Kopā ar Egilu Gulbi RSU viesojās arī E. Gulbja laboratorijas valdes locekle Sandra Dimante un projektu un klīnisko pētījumu vadītāja Ilze Lindenberga. Savukārt no RSU puses sarunās piedalījās rektors profesors Aigars Pētersons, veselības studiju prorektors profesors Guntis Bahs, RSU fonda valdes priekšsēdētāja Aija Gulbe, Juridiskās daļas vecākais jurists Valters Brigmanis, Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers, kā arī studējošie no Medicīnas un Farmācijas fakultātes.