Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem

Kas ir padome

Rīgas Stradiņa universitātes Studējošo pašpārvaldes padome ir RSU SP galvenā lēmējinstitūcija. Ikvienam RSU studējošajam ir iespēja iesaistīties padomes darbībā. Katru gadu norisinās padomes vēlēšanās, kurās ikvienam studējošajam ir iespēja piedalīties, izvirzot savu kandidatūru.

Padome sastāv no 36 vēlētiem biedriem. Par padomes biedra kandidātu balso tikai viņa vai viņas pārstāvētās fakultātes studējošie. Tādējādi veidojas padome, kurā ir noteikts mandātu jeb balstiesīgo padomes biedru skaits atbilstīgi studējošo skaitam attiecīgajā fakultātē.

Arī šogad ikvienam studējošajam ir iespēja piedalīties padomes vēlēšanās gan kandidējot par padomes biedru, gan balsojot! No 21. oktobra līdz 1. novembrim izvirzi savu kandidatūru, aizpildot pieteikuma anketu un iesniedzot aizpildītu protokolu RSU SP birojā Dzirciema ielā 16, C korpusā, 213. telpā, līdz 1. novembra pulksten 16.00!

Kāpēc jākandidē padomē

RSU SP padome paver iespēju būt aktuālās informācijas epicentrā un iespēju pieņemt studējošajiem svarīgus lēmumus. Tāpat kā jebkuram SP aktīvistam padomes biedriem tiek sniegta iespēja apmeklēt sēdes un balsot tajā, iesaistīties dažādu projektu organizēšanā un vadīšanā, kā arī darba grupās par visdažādākajām aktualitātēm, kas skar studējošos un studiju dzīvi.