Skip to main content
Page is available only in Latvian
Tiesības

Par godu starptautiskajai pretkorupcijas dienai 9. decembrī notika Rīgas domes organizēts seminārs Iekšējā kontrole korupcijas novēršanai pašvaldībā. Atbildības piemērošana. To atklāja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, dalībniekus uzrunāja arī Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume. 

PriceWaterhouseCoopers vadošais partneris Marcins Klimčaks stāstīja par globālo pretkorupcijas regulējumu un tā piemērošanas tendencēm. Jānis Kauliņš no Ernst&Young runāja par iekšējās kontroles sistēmas efektivitāti korupcijas un interešu konfliktu novēršanai tieši datu analītikas, pārkāpumu identifikācijas un sankciju piemērošanas jomās. Ineta Cīrule un Inta Nolle no KNAB runāja par iekšējās kontroles sistēmas sarkanajiem karodziņiem.

grasis_pretkorupcijas_seminars_riga_2020.jpgASV Tieslietu departamenta, ASV vēstniecības Latvijā federālais prokurors un rezidējošais juridiskais padomnieks Amīts Kabravala ar piemēriem no dažādām ASV pašvaldībām ilustrēja nepieciešamību uzlabot pastāvīgu pašvaldības atbildību un procesu pārraudzību. Valts Kalniņš no sabiedriskās politikas centra Providus piedāvāja teorētiskus un praktiskus ieteikumus pretkorupcijas politikas stratēģiskajā plānošanā – kā vislabāk pilnveidot pašvaldības praksi. Nobeigumā pārdomās par seminārā dzirdēto dalījās Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes prodekāns Jānis Grasis (attēlā). 

Semināra ieraksts (atrodams arī Rīgas domes Facebook kontā)