Pārlekt uz galveno saturu

2019. gada septembrī apmeklētājiem durvis vērs jauns un mūsdienīgs RSU Anatomijas muzejs, kurā vēsturiskajai anatomiskajai kolekcijai tiks piešķirta jauna elpa. Līdz tam - RSU Anatomijas muzejs kopā ar režisoru un aktieri Vari Klausītāju un Zīmējumu teātri atdzīvina leģendas kamerizrādē pieaugušajiem Līķu grāmatas stāstiņi – skelets Nr. 438.

Anatomijas muzeja pastāvēšanas simts gadu laikā vēsturiskie eksponāti apvijušies stāstiem, kuros patiesība mijas ar leģendām, bet fakti – ar krāsainām fantāzijām. Viens no šādiem leģendāriem eksponātiem ir jauna vīrieša skelets, kas jau no 1925. gada atradies Anatomijas muzejā un bijis pirmais brīvprātīgais ķermeņa novēlējums muzejam. Kāds stāsta, ka tas bijis medicīnas students, kas nenolikta anatomijas eksāmena dēļ nošāvies uz Anatomikuma lielajām kāpnēm… Cits - ka pašnāvība izdarīta neatbildētas mīlestības dēļ… Vēl kāds atceras, ka skelets reiz izglābis Anatomikumu no ugunsgrēka, nakts laikā skaļi grabinot kaulus un pamodinot ēkā iemigušo anatomu…

AMf002_0.jpg

Skelets Nr. 438 Anatomijas muzeja vēsturiskajā ekspozīcijā, 20. gs. 80. gadi.

Pateicoties Valsts kultūrkapitāla fondam un atbalstītājiem, izrāde Līķu grāmatas stāstiņi – skelets Nr. 438 trijos seansos tika rādīta kinoteātrī Kino Bize!

_MG_8201.jpg

_MG_8185.jpg

_MG_8163.jpg

_MG_8146.jpg

_MG_8194.jpg

_MG_8267.jpg

Foto: Agita Reķe

Pateicamies atbalstītājiem!