Pārlekt uz galveno saturu

Lai veicinātu interesi un izpratni par zinātnisko darbību, jau ceturto gadu Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācija sadarbībā ar Studējošo pašpārvaldi aicina studējošos piedalīties projektā Pētnieku akadēmija!

Kā ierasts, tiks rīkotas lekcijas, kurās dalībnieki smelsies zināšanas par tēmām, kas aktuālas ikvienam pētniekam – darba mērķu un hipotēzes definēšana, darba aizsardzība un pētījumu ētikas komitejas darbība, statistiski pareiza analīžu veikšana, konferenču tēžu rakstīšana un uzmanību piesaistošas darba prezentācijas veidošana. 

Lekcijas tiks veidotas kā videolekcijas, un tās būs atvērtas ikvienam interesentam. Tiesa, semināri šogad norisināsies klātienē ar iepriekšēju reģistrāciju, sekojot līdzi situācijai Latvijā un ievērojot noteiktos drošības pasākumus un SPKC rekomendācijas.
 
Ņemot vērā pagājušā gada veiksmīgo pieredzi, arī šogad projekta dalībniekiem būs iespēja ne tikai apmeklēt praktiskos seminārus, bet arī zinoša mentora pavadībā izstrādāt pētniecisko darbu. Savukārt atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad būs iespēja jau pieteikuma anketā norādīt sev interesējošās pētniecības nozares un to, kādu tēmu attiecīgajā nozarē vēlētos pētīt, lai pēc iespējas tuvāk varam tev piemeklēt labāko mentoru. Pieteikties aicinām visus studējošos no ikvienas fakultātes gan individuāli, gan komandās 2–5 dalībnieku sastāvā.

seko līdzi jaunumiem

Dalībnieki, kuri būs apmeklējuši 55 % no visām lekcijām un semināriem, semestra beigās saņems sertifikātu, kas nākamajā akadēmiskajā gadā dos papildu punktus, iestājoties kādā no RSU studentu zinātniskajiem pulciņiem.

Pētnieku akadēmijas arhīvs

Pētnieku akadēmija 2018/2019
Pētnieku akadēmija 2019/2020