Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Infektoloģijas katedra
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Ludmila Vīksna
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Rehabilitācija
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Klīniskā medicīna; Infekcijas slimības

Mērķis

Studiju kursa mērķis ir veicināt zināšanu apguvi par infekciju slimību izcelsmes iemesliem un to attīstības pamatmehānismiem, par klīniskajām norisēm, ārstēšanas principiem, īpaši akcentējot un pievēršoties aspektiem, kuri ir saistāmi ar uzturu gan kā ārstēšanas, gan kā rehabilitācijas, gan veselības veicināšanas būtisku sastāvdaļu, apgūt pārtikas kontroles pamatprincipus un organizāciju ES un Latvijā.

Priekšzināšanas

Anatomijā, bioloģijā, patoloģiskajā fizioloģijā, mikrobioloģijā un iekšķīgajās slimībās.

Rezultāti

Zināšanas

Pratīs uzskaitīt biežāk sastopamos, ar uztura produktiem saistītos, infekciozos aģentus un aprakstīt to izraisīto patoloģiju svarīgākās izpausmes; izklāstīt uztura uzņemšanas un tā izvēles principus kontekstā ar slimības patoloģiskām izpausmēm; definēs infekciozo aģentu verifikācijas teorētiskās iespējas, sistematizējot tās pēc prioritātēm.

Prasmes

Veidot plānu epidemioloģiskām un medicīniskām darbībām – anamnēzes, tai skaitā, epidemioloģiskās, noskaidrošana, ēšanas paradumu novērtēšana; veidot ieteikumus attiecībā uz uztura režīmu, kā ārsta nozīmētās terapijas īstenojumu vai papildinājumu pacientiem ar infekcijas slimības diagnozi.

Kompetences

Komunicēties ar infekcijas slimību pacientiem un kolēģiem pacienta dzīves kvalitātes uzlabošanās jomā, ievērojot medicīnas ētikas normas un respektējot pacientu tiesības; spēs organizēt patstāvīgu un kolektīvu zināšanu apguvi un novērtēt pacienta uztura režīma piemērotību indivīda vajadzībām.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.