Pārlekt uz galveno saturu

Īsumā par studiju kursu

Struktūrvienība: Sporta un uztura katedra
Kredītpunkti / ECTS:2 / 3
Kursa vadītājs:Inga Ciproviča
Studiju tips:Nepilna laika, Pilna laika
Līmenis:1. cikla (Bakalaura)
Mērķauditorija:Medicīnas pakalpojumi; Ārstniecība
Valoda:Latviešu
Zinātnes nozare:Pārtikas zinātne; Pārtikas produktu kvalitātes

Mērķis

Apgūt pārtikas kvalitāti noteicošo faktoru un vadīšanas sistēmu teorētiskos pamatus un iepazīstināt studentus ar pārtikas piedevu daudzveidību, to nozīmīgākām funkcijām pārtikas produktos, radīt izpratni par pārtikas piedevu nozīmi pārtikas produktu ražošanā.

Priekšzināšanas

Pārtikas ķīmijā un pārtikas produktu tehnoloģijā.

Rezultāti

Zināšanas

Zināšanas par pārtikas kvalitāti ietekmējošiem faktoriem un nodrošināšanas sistēmām. Spēj parādīt izpratni par kvalitātes vadības svarīgāko jēdzienu un likumsakarību nozīmību pārtikas drošībā.
Zināšanas par pārtikas piedevu funkcijām, pielietojumu pārtikas produktu ražošanā un to aizstāšanas iespējām, spēju pielietot iegūtās zināšanas ar pārtikas produktu ražošanu saistītos jautājumos.

Prasmes

Spēt iegūtās teorētiskas zināšanas un praktiskās iemaņas izmantot efektīvu pārtikas kvalitātes un pārtikas drošības jautājumu risināšanā uzņēmumā.
Praktiskās zināšanas un izpratne par pārtikas piedevu pielietojumu un funkcijām pārtikas produktu ražošanā, to atspoguļošanu marķējumā, spēju pielietot ar piedevām saistīto terminoloģiju. Spēja analizēt un izvērtēt pārtikas piedevu risku veselībai un iegūtās zināšanas tālāk pielietot citās jomās/studiju kursos pārtikas kvalitātes jautājumu dziļākai izpratnei.

Kompetences

Studenti iegūs kompetences patstāvīgi izvēlēties un pielietot praksē pārtikas un kvalitātes vadības teorijas un metodes; kompetences pārtikas produktu kvalitātes nodrošināšanā, lietojot pārtikas piedevas, objektīvs, uz zināšanām balstīts viedoklis, par šo vielu pielietojumu pārtikas produktu ražošanā.

Plānojums

Kursa plāns patreiz nav pieejams.