Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Ceturtdien, 31. janvārī, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) parakstīs sadarbības memorandu ar farmācijas uzņēmumu GlaxoSmithKline Latvia (GSK), kas paredz veicināt RSU studiju programmu un pētnieciskās darbības attīstību, ņemot vērā medicīnas un veselības aprūpes nozaru studiju attīstības tendences un perspektīvos pētījumu virzienus pasaulē.

Rīgas Stradiņa universitātes rektors profesors Jānis Gardovskis: "RSU vienmēr ir uzsvērusi nepieciešamību augstskolām sadarboties ar to absolventu potenciālajiem darba devējiem, kas ir nozaru līderi. Universitāte un uzņēmums ir apņēmušies sadarboties augstskolas pārvaldības procesu un darbinieku attīstības pilnveidē, tādējādi veicinot augstskolas konkurētspēju un pievilcību esošo un potenciālo studentu skatījumā Eiropas mērogā."

Memorands nosaka, ka kopīgi tiks attīstītas un īstenotas idejas un priekšlikumi, kā pilnveidot un modificēt studiju procesa saturu medicīnas un veselības aprūpes fakultātēs, lai tas tiktu pietuvināts potenciālās darba vides un nozaru darba devēju vajadzībām. Studiju process tiks bagātināts, organizējot augstas raudzes speciālistu vieslekcijas un ieviešot citas zināšanu apguves un apmācības formas, ko augstskolai pašai saviem spēkiem ne vienmēr iespējams nodrošināt.

Savstarpējā sadarbība arī paredz ieguldīt zināšanas un laiku, palīdzot medicīnas un veselības aprūpes fakultāšu studentiem izprast un apzināties savus profesionālās karjeras mērķus un to īstenojumam nepieciešamās kompetences un zināšanas.

Dins Šmits, GlaxoSmithKline Latvia valdes priekšsēdētājs: "GSK un RSU saista ilggadēja sadarbība, kuras ietvaros uzņēmums ir sniedzis atbalstu studentu zinātniskajai darbībai un studentu pašpārvaldes organizācijām, gan iepazīstinājis ar nozari dažādos pasākumos – karjeras dienās un pēcpusdienās, studentu diskusiju pasākumos utt. Arī lielākā daļa mūsu darbinieku ir šīs augstskolas absolventi. Memorands tāpēc ir likumsakarīgs līdzšinējās partnerības turpinājums, kas mūsu tālākajām aktivitātēm piešķirs daudz noteiktāku un konstruktīvāku satvaru."

RSU un GlaxoSmithKline Latvia kopīgi parakstītais memorands ir piemērs sekmīgai darba devēju un universitātes sadarbībai, meklējot abām pusēm efektīvākos risinājumus kompetenču savstarpējai apmaiņai un papildināšanai virzībā uz izcilību izglītībā. RSU jau iepriekš ir izveidojusi sekmīgu sadarbību arī ar citiem nozaru līderiem attiecīgajā jomā, piemēram, Organiskās sintēzes institūtu, Olainfarm un citiem.

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. RSU šobrīd studē 7400 studentu, to skaitā, 800 pastāvīgi ārvalstu studenti. Papildu informācija par RSU ir pieejama mājaslapā www.rsu.lv. Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu radio Runā skaļāk.

Par GlaxoSmithKline Latvia

GSK Latvia ir viens no vadošajiem starptautiskajiem inovatīvajiem farmācijas uzņēmumiem Latvijā, kura zāļu kvalitāte ir devusi būtisku ieguldījumu valsts iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā. Uzņēmums darbojas šādās terapijas jomās: elpceļi, uroloģija, vakcīnas, HIV/AIDS, neiroloģija, onkoloģija u. c. Uzņēmumā šobrīd strādā 50 darbinieku. Šogad uzņēmums atzīmē 20 darbības gadus Latvijā. Papildu informācija par GSK Latvia pieejama tīmekļa vietnē www.gsk.lv; uzņēmuma jaunumiem līdzi var sekot arī sociālajā tīklā Twitter.