Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Ziņas

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Statistikas laboratorija 1. un 2. jūnijā organizē semināru par datu apstrādes metodēm medicīnas statistikā, kas notiks Anatomijas un antropoloģijas institūta (anatomikuma) Kolonnu zālē, Kronvalda bulv. 9. Semināru vadīs Gēteborgas Universitātes profesors Makss Pecolds (Max Petzold).

Makss Pecolds ir viens no zināmākajiem Zviedrijas profesoriem biomedicīnā, sabiedrības veselībā un epidemioloģijā. Viņš ir viens no Ziemeļvalstu Sabiedrības veselības skolas (Nordic School of Public Health) dibinātājiem, pētnieks Karolinskas universitātē un Zviedrijas Nacionālās pētniecības padomes valdes loceklis.

Divu dienu seminārā tiks runāts par divām datu apstrādes metodēm statistikā:

  • Meta analīze – metode, kas ļauj apkopot vairāku zinātnisko rakstu sekundārus publicētus rezultātus saistīto hipotēžu pārbaudēm;

  • Daudzlīmeņu modelēšana (Multi-level modelling) – metode, kas ļauj atklāt mijiedarbības saikni starp vairākiem modelī iekļautiem faktoriem vairākos līmeņos.

Lai pieteiktos semināram, lūdzam rakstīt statistikaatrsu[pnkts]lv, norādot savu vārdu un uzvārdu, pārstāvēto RSU struktūrvienību un e-pastu.