Pārlekt uz galveno saturu
Pētniecība
Studentiem

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pētnieku no 2013. līdz 2015. gadam īstenotā pētījuma Krīzes pārvarēšana Latvijā: ekonomiskie, sociālie un komunikācijas aspekti rezultāti atspoguļoti monogrāfijā Ekonomiskā krīze Latvijā: veiksmes stāsta pēcgarša, kas izdota profesora Sergeja Kruka redakcijā. Grāmatas atvēršana un diskusija notiks ceturtdien, 9. jūnijā, no plkst. 14.00 līdz 15.30 RSU Senāta zālē (Dzirciema ielā 16).

Ekonomiskie amerikāņu kalniņi, ko piedzīvojām no 2008. līdz 2010. gadam, skāra vairākumu iedzīvotāju – to aptaujā atzinuši 80 % respondentu. Kāpēc tā vietā, lai problēmas risinātu mijiedarbībā ar līdzpilsoņiem, dibinātu interešu un savstarpējās palīdzības organizācijas, Latvijas iedzīvotāju izplatītākā krīzes risināšanas taktika bija paļaušanās uz personiskajiem resursiem, bēgšana no realitātes sociālajos medijos, kā arī emigrācija uz Rietumeiropu?

Krīzes pārvarēšana politiski popularizēta kā veiksmes stāsts. Vai tā tāda bijusi arī no vienkāršā iedzīvotāja skatpunkta? Sociālantropologa un RSU Komunikācijas fakultātes Komunikācijas studiju katedras docenta Klāva Sedlenieka vadītā diskusijā to skaidros:

  • bijušais Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis;
  • RSU Komunikācijas fakultātes dekāne Taņa Lāce;
  • RSU Eiropas studiju fakultātes Reģionālās ekonomikas un biznesa katedras vadītāja un prof. Inna Dovladbekova;
  • LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāns un prof. Juris Rozenvalds;
  • RSU socioloģijas doktorante Sanita Vasiļjeva;
  • sociālo pētījumu eksperte Diāna Kalniņa.
Zinātnisko projektu Krīzes pārvarēšana Latvijā: ekonomiskie, sociālie un komunikācijas aspekti finansēja RSU.