Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem
Ziņas

23., 24. un 25. novembrī Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiek 6. Starptautiskā starpdisciplinārā zinātniskā konference Sabiedrība. Veselība. Labklājība, kuras tēma ir Dzīvot dažādību pasaulē: sociālās transformācijas, inovācijas, risinājumi.

Ikgadējā konference, kuru rīko RSU Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte, ir kļuvusi ne vien par svarīgu universitātes zinātniski pētnieciskās dzīves notikumu, bet arī par Latvijā un starptautiskajā vidē atpazīstamu forumu, kur satikties pētniekiem, ekspertiem, mācībspēkiem un praktiķiem no sociālo, humanitāro un medicīnas zinātņu nozarēm. Ar pētījumiem konferencē dalīsies sociologi, veselības nozaru speciālisti, sociālie darbinieki, politikas un sabiedrisko attiecību speciālisti, juristi, filozofi un izglītības speciālisti no 23 valstīm: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Jaunzēlandes, Vācijas, Čehijas, ASV, Slovākijas, Norvēģijas,  Īslandes, Īrijas, Nīderlandes, Dānijas, Somijas, Zviedrijas, Itālijas, Ukrainas, Krievijas, Turcijas, Šveices, Izraēlas un Kazahstānas.

RSU konferenci organizē kopš 2007. gada, un tās atklāšanas pasākuma uzrunā Valdis Zatlers, tobrīd Latvijas Valsts prezidents, savā apsveikumā, konferencei novēlot ilgtspējīgu turpinājumu un uzsverot kopīgu starptautisku forumu nozīmi, rakstīja: "Vairākkārt esmu uzsvēris, ka sabiedrības veselības un labklājības jomas ir savstarpēji saistītas un viena otru papildina. Tādēļ kompleksu teorētisku un praktisku jautājumu efektīvai risināšanai bieži vien ir jāapvieno vairāku zinātņu nozaru patiesās vajadzības ar zinātnisko un teorētisko atziņu vērtībām."

Katra no konferencēm ir mēģinājusi rast atbildes uz konkrētiem aktuāliem jautājumiem. 2. konferences vadmotīvs bija Drošas un vienādu iespēju sabiedrības ilgtspējīga attīstība. 3. konference koncentrējās ap tematu Sociālā rīcībspēja nabadzības un neaizsargātības mazināšanai: realitāte, problēmas un atbildība. 4. konference bija veltīta paaudžu solidaritātes gadam ar tēmu Paaudžu solidaritāte: problēmas un risinājumi, realitāte un perspektīvas"Paaudžu plaisa" – mīts vai realitāte? attieksme pret vecumu; ko var dot paaudze paaudzei? Kā saglabāt un stiprināt paaudžu saliedētību sabiedrībā, kur strauji palielinās gados vecu cilvēku skaits? – tie bija jautājumi, kas bija 4. konferences uzmanības centrā, savukārt 5. konference bija veltīta ģimenes labklājības jautājumiem.

Konference ir stiprinājusi starptautiskos kontaktus un sadarbību gan akadēmiskā personāla un studējošo mobilitātes jomā, gan sadarbību pētniecībā, gan studiju kvalitātes pilnveidošanā un jaunu studiju programmu attīstīšanā.