Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Šogad Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) absolvē 1521 medicīnas un sociālo zinātņu students, kas ir par 40% vairāk nekā pērn. Tradicionālie vasaras izlaidumi RSU norisināsies Rīgā un Liepājā jau nākamnedēļ – no 18. līdz 21. jūnijam.

„Man ir liels gandarījums par to, ka jaunieši gan no Latvijas, gan no ārzemēm, izvērtējot studiju kvalitāti un karjeras izredzes, izvēlas tieši Rīgas Stradiņa universitāti – vietu, kur tiek sagatavoti ne tikai labākie medicīnas nozares darbinieki, bet arī augsti kvalificēti speciālisti sociālajās un tiesību zinātnēs. Absolventu skaita pieaugums liecina par to, ka mūsu universitāte piedāvā apgūt tirgū pieprasītas specialitātes, kas ļauj jauniešiem pilnā mērā izmantot savu potenciālu karjeras veidošanā. Es novēlu visiem absolventiem veiksmi un ticību saviem spēkiem, lai visi kopā veidotu Latvijas nākotni,” saka Rīgas Stradiņa universitātes rektors profesors Jānis Gardovskis.

Kopumā RSU šogad absolvē 1521 students, kas ir par 401 studentu vairāk nekā 2012. gadā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, visstraujāk pieaudzis absolventu skaits Māszinību fakultātē, kurā ir noslēdzies ESF projekts, kas atbalstīja māsu kvalifikācijas celšanas studijas.

Jūnijā RSU Medicīnas fakultāti absolvēs 187 studenti, Stomatoloģijas fakultāti – 79, Farmācijas fakultāti – 40, Māszinību fakultāti – 628, Rehabilitācijas fakultāti – 116, Sabiedrības veselības fakultāti – 29, Eiropas studiju fakultāti – 114, Komunikācijas fakultāti – 106 un Juridisko fakultāti – 153 studenti. Tāpat RSU absolvēs astoņi ārvalstu studenti un 62 Liepājas filiāles studenti.

Vasaras izlaidumi norisināsies RSU aulā, Dzirciema ielā 16, Rīgā, un Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39, Liepājā. 

RSU piedāvā vairāk nekā 60 studiju programmas trīs studiju līmeņos, sākot no pamatstudijām līdz studijām doktorantūrā.

Papildu informācijai: