Pārlekt uz galveno saturu
Stipendijas
Studentiem
Ziņas

paaudze_logo_lv-2016-lead.jpg

Svinīgā līguma parakstīšanas ceremonijā pirmdien, 19. decembrī, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) tika pasniegtas četras Pētera Avena labdarības fonda Paaudze stipendijas topošajiem pediatriem: pamatstudiju 4. kursa studentiem Pāvilam Plūmem un Kārlim Pētersonam, kā arī rezidentēm Marinai Višņevskai un Jekaterinai Homenko.

Stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgus un izcilus pamatstudiju studentus un rezidentus pediatrijā un tās apakšspecialitātēs pilnvērtīgu studiju īstenošanai. Kopš 2013. gada, kad izveidota Pētera Avena labdarības fonda Paaudze stipendija pediatrijā, to saņēmuši jau 10 RSU studenti un rezidenti. Uz stipendiju 285 eiro mēnesī (desmit studiju mēnešus RSU Medicīnas fakultātes studentiem, vienpadsmit – RSU Tālākizglītības fakultātes rezidentiem) var pretendēt motivēti un akadēmiski izcili topošie pediatri. 

fonda-paaudze-stipendiati-rsu-19122016-lead.jpg

​No kreisās: stipendiāts Pāvils Plūme, Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" direktors Igors Bass, stipendiāte Marina Višņevska, stipendiāte Jekaterīna Homenko un stipendiāts Kārlis Pētersons.

Pētera Avena labdarības fonds Paaudze jau atbalstījis vairākus nozīmīgus projektus bērnu veselības aprūpes jomā, un stipendijas izveide pediatrijas studentiem un rezidentiem ir vēl viena artava Latvijas bērnu veselības aprūpē.

Stipendiju administrē RSU Absolventu asociācija.

aa-logo.png