Pārlekt uz galveno saturu
Pētniecība
Studentiem

Septiņi jaunie zinātnieki, no kuriem viena ir Rīgas Stradiņa universitātes doktorante Luīze Bidiņa, 19. maijā Spīķeru koncertzālē sacentīsies konkursa ResearchSlam 2016 finālā. ResearchSlam ir konkurss maģistrantiem un doktorantiem, kura mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar pētījumiem un zinātnisko darbu, ko veic Latvijas jaunie zinātnieki, viegli uztveramā, interesantā un saistošā veidā.

Luize-Bidina-rsu-lead.jpg

Konkursa otrajā atlases kārtā sīvā cīņā, spraigās diskusijās un interesantās sarunās par zinātni par ResearchSlam 2016 finālisti kļuva Rīgas Stradiņa universitātes Doktorantūras nodaļas studiju programmas Medicīna 1. studiju gada doktorante Luīze Bidiņa, kas uzstājās ar prezentāciju Maza, bet nāvējoša kļūda, stāstot par gēnu mutāciju un kādu iedzimtu ģenētisku sirds muskuļu slimību.

Luīzes Bidiņas uzstāšanās video pieejams šeit.

research-slam-2016-zurija-lead.jpg

Otrās atlases kārtas žūrija. No kreisās: Raimonds Miglenieks (kādreizējais basketbolists, pašlaik – uzņēmējs), Roberts Pavlovskis (Inženierzinātņu vidusskolas skolēns), Atis Hermanis ("ResearchSlam 2015" uzvarētājs), Aldis Bulis (LJZA valdes loceklis), Sandra Vasiļevska (RTU Zinātniskās darbības projektu nodaļas vadītāja).

Par konkursu ResearchSlam

ResearchSlam konkurss notiek jau piekto gadu pēc kārtas. Šogad konkursa finālistiem būs iespēja uzstāties sarunu festivālā Lampa, kurā jaunie zinātnieki ne tikai prezentēs savu pētījumu plašākai auditorijai, bet arī veidos diskusiju ar sabiedrību par zinātniskajiem atklājumiem Latvijā. Plašāk par konkursu ResearchSlam lasiet šeit.