Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Piektdien, 12. jūnijā, pulksten 10.00 Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) parakstīs trīspusējo sadarbības līgumu ar Labklājības ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību. Līgums paredz attīstīt un stiprināt savstarpējo sadarbību, un tā parakstīšana notiks Labklājības ministrijā (Skolas ielā 28).

No Labklājības ministrijas puses līgumu parakstīs labklājības ministrs Uldis Augulis. RSU vārdā līgumu parakstīs rektors Jānis Gardovskis, savukārt no Latvijas Pašvaldību savienības puses – priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. Pasākumā piedalīsies arī RSU Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes Labklājības un sociālā darba katedras vadītāja Lolita Vilka, metodiķe Dagnija Staķe u. c.

Starp RSU, Labklājības ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību plānota sadarbība sociālā darba izglītības vērtības un sociālo darbinieku profesijas popularizēšanā, pētniecībā u. c. Latvijas Pašvaldību savienība iesaistītos RSU studentu prakšu vietu un vadītāju nodrošināšanā, savukārt RSU sniegtu metodisko palīdzība lekciju, semināru, konferenču un praktikumu organizēšanā.

RSU jau ir noslēgusi sadarbības memorandus ar vairākām pašvaldībām jauno medicīnas speciālistu piesaistīšanai reģionālajās slimnīcās. Sadarbība ir noslēgta, piemēram, ar Rīgu, Daugavpili, Madonu, Dobeli un Liepāju.

Papildu informācijai: