Pārlekt uz galveno saturu
Darbiniekiem
Starptautiskā sadarbība

No 18. līdz 21. aprīlim Rīgā notika otrā Ārstniecības, darba drošības un neatliekamās palīdzības prasmju saskaņošana Baltijas jūras kuģniecībā (OnBoard-Med, Harmonization of on Board Medical Treatment, Occupational Safety and Emergency Skills in Baltic Sea Shipping) projekta klātienes partneru tikšanās. Saskaņā ar projektu to organizēja viens no projekta partneriem – Latvijas Jūras akadēmija.

Pasākumā piedalījās arī pārējie projekta partneri – Turku University of Applied SciencesÅland University of Applied SciencesEstonian Nautical School un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU). RSU projektā pārstāv Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes Māszinību un dzemdību aprūpes katedras akadēmiskā un administratīvā personāla komanda.

Nedēļas ietvaros notika vairākas darba grupu tikšanās – vadības, komunikācijas un apmācības kursu izstrādes jomās. Papildus tam projekta dalībnieki piedalījās Latvijas Jūras akadēmijas rīkotajā 19. starptautiskajā konferencē Jūras transports un infrastruktūra 2017, kurā projekta vadītāja Suvi Kivelä no Turku University of Applied Siences uzstājās ar mutisku prezentāciju par OnBoard-Med projektu. Tikšanās noslēgumā projekta partneri vienojās par turpmāk veicamajām aktivitātēm projekta ietvaros.

Projekta galvenais mērķis ir saskaņot un attīstīt apmācību kursus ārstniecības, neatliekamās palīdzības un darba drošības prasmju pilnveidei Baltijas jūras kuģniecībā, kā arī attīstīt pārrobežu sadarbību starp medicīnas un jūras transporta institūcijām.

Projekta gaitā tiek izstrādāti deviņi profesionālās apmācības kursi, lai attīstītu ārstniecības, darba drošības un neatliekamās palīdzības sniegšanas prasmes kuģu apkalpes, kuģniecības māsu, navigācijas un inženierijas personālam. Izstrādātie kursi tiks aprobēti pilotapmācībā, sagatavoti mācību materiāli ar iespēju tos izmantot e-apmācības formā starptautiskajā vidē. Projekta rezultātā izstrādātie studiju kursi nodrošinās iespēju attīstīt mūsdienām nepieciešamās profesionālās iemaņas, kuras veicinās vietējo darbinieku iesaisti Eiropas un starptautiskajā darba tirgū.

Plašāka informācija par projektu pieejama šeit